IzdvojenoPolitika

СУБОТИЋ: ПОСТАВЉЕН ДОБАР ТЕМЕЉ ЗА ДАЉУ САРАДЊУ

Челници коалиције на власти у Херцег Новом задовољни су постигнутим договором и избором кандидата Демократа за новог предсједника Скупштине општине. Никола Самарџић захвалио је одборницима и члановима коалиције на кандидатури и подршци, а одборник Новске листе, Јован Суботић, истакао да је разговорима највише постигнуто на међусобном повјерењу и будућој сарадњи.

Све чланице коалиције показале су велику ширину приликом изналажења рјешења за предсједника СО ХН, казао је одборник Јован Суботић, а још битније је што је разговорима постављен добар темељ за даљу сарадњу.

-Као што сам јуче и рекао, након дуготрајних и комплексних преговора, дошли смо до рјешења тако што су заиста, све чланице коалиције показале, као прво, огромну ширину и због тога сам поносан. Ако ћемо се као јуче дотаћи суве математике, Д’Онтова формула и показује да прве двије функције на талону и припадају Демократама. Ипак, то није био пресудни фактор, сјели смо за преговарачки сто, измјенили мало ствари, договорили се, узели још мало времена и довели ствар до краја. Мислим да сте и прије самог избора виђели осмјехе на лицима одборника, да смо сви спремни за даљи рад и да се сви осјећамо као да смо учинили велику ствар. Лично, мислим да смо направили огроман корак у међусобном повјерењу и сарадњи за у будуће, казао је Суботић.

На наше питање да ли је сада ситуација стабилна међу коалиционим партнерима, Суботић је казао да је све изгледало турбулентније „напољу“ него унутар саме коалиције.

-Ми смо сви, посебно представници који су за преговарачким столом, сједали заједно, дискутовали, проводили сате и радним данима, и викендом и изнашли ово рјешење. Понављам, било је више опција на столу, све вријеме. Мој допринос је био да отворим очи свим колегама да можемо да разматрамо све опције и да је на нама да покажемо спремност да нађемо најбоље рјешење. Што се тиче Николе, мислим да је заиста најбоље рјешење у овом тренутку – младост, енергија, представник Демократа као најјаче странке унутар владајуће коалиције. Учинили смо добар потез и што је најбитније, добар темељ за даљу сарадњу, казао је Суботић.

Као предсједник Скупштине, у наредном периоду трудиће се да помогне свим грађанима Херцег Новог и допринесе бољитку у нашем граду, казао је Никола Самарџић.

-На данашњем договору коалиционих партнера одлучено је да будем кандидат за предсједника Скупштине општине Херцег Нови. Захваљујем се свим коалиционим партнерима и одборницима у СО ХН. У Демократској Црној Гори почео сам ангажман 2016. године и кроз ту странку сам мислио да помогнем овој заједници како би направили неки напредак и коначно промјене у нашем друштву. Као предсједник Скупштине, надам се да ћу у наредном периоду урадити све што је у мојој моћи да помогнем свим грађанима Херцег Новог и допринесем бољитку у нашем граду, казао је Самарџић.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com