IzdvojenoKultura

STUDENTKINJE SA CETINJA I UMJETNOST FLAUTE U MUZIČKOJ ŠKOLI

Marija Sinđić i Nora Stošić studentkinje Muzičke akademije sa Cetinja, nastupile su u hercegnovskoj Muzičkoj školi promovišući tako i umjetnost flaute i saradnju dvije ustanove. Dvije talentovane umjetnice su vješto vladajući nježnom flautom publici osim odlične atmosfere priredile pravo malo putovanje kroz muzičke komade  i fantazije između ostalih  Bizea i Prokofjeva.

Gošće i publiku pozdravile su direktorka Muzičke škole Jovanka Veljovič  i profesorka flaute Ivana Petković.  Njena koleginica  profesorica  Marija Đurđević Ilić nakon koncerta imala je samo pohvale za odabrani program i nastup svojih studentkinja, za reakciju publike ali i prijem koji su imale u našoj Muzičkoj školi.

-Marija i Nora  su odlično svirale i  zaista sam zadovoljna njihovim izvođenjem svih kompozicija. One se spremaju za Međunarodno takmičenje u Ohridu. To je izuzetno  jako takmičenje koje podrazumijeva spretnost, vještinu i spremnost. Sve to su na najljepši način pokazale i ozvaničile u Herceg Novom, gdje je divna publika naše studentkinje nagradila ovacijama i velikim aplauzom. Moram da napomenem da je organizacija bila fantastična i da je direktorica škole Jovanka Veljović izvanredno obavila svoj dio posla u smislu pravog menadžera, pa nam ostaje da se  zahvalimo na svemu i poželimo nove susrete, poručila je Đurđević Ilić.

 

Ona je podsjetila i da je ovo bio prvi put da sarađuje sa Muzičkom školom Herceg Novi i sa Jovankom Veljović.

-Odmah smo došli do rješenja svih problema i lako smo se sve dogovorile. Jedva čekam sledeću saradnju sa školom u Herceg Novom – rekla je Đurđević Ilić.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com