Društvo

STUDENTI FAKULTETA ZA MENADŽMENT OBILJEŽILI DAN STUDENATA

Povodom obilježavanja 4. aprila – Dana studenata, kao i prethodnih godina Studentski parlament Fakulteta za menadžment Herceg Novi organizovao je sportski dan u dvorani u Igalu. Pred njima su, uz redovne nastavne aktivnosti, takmičenje Marketing challenge i gostujuća predavanja koja su otvorena za građanstvo.

Dan studenata posvetili su sportskim aktivnostima, a članovi Studentskog parlamenta ističu kako imaju veliku podršku Fakulteta za organizovanje raznih kulturnih, sportskih i edukativnih dešavanja, i da uskoro planiraju i objavljivanje drugog broj studentskog časopisa „Menadžer“.

Gostujuća predavanja

U okviru serije gostujućih predavanja “Primjeri uspješnih” Fakultet za menadžment imao je čast da ove sedmice ugosti dobitnicu Veuve Clicquot nagrade za najuspješniju poslovnu ženu u Crnoj Gori u 2017. godini (Veuve Clicquot Business Woman Award 2017) Dejanu Ponoš, direktoricu kompanije Arhimed. Dejana Ponoš nalazi se na čelu kompanije Arhimed, gdje sa svojim timom zadnjih 10 godina elektronski arhiviraju medijske objave i čine ih dostupnim istraživačima i korisnicima iz cijelog svijeta. Njena najveća vrlina, ali i mana je 24/7 dostupnost klijentima, što usložnjava zadatke ali i odgovornosti menadžera. Dejana vjeruje da klijenti zaslužuju individualan pristup i ličnu podršku, što čini Arhimed jedinstvenim servisom.

Fakultet za menadžment je isto tako imao veliko zadovoljstvo da kao gostujućeg predavača predstavi Danijelu Dimovski Jović, direktoricu revizorske kuće Ernst & Young Montenegro D.O.O. koja je dio kompanije  Ernst & Young, jedne od najpriznatijih revizorskih kuća na globalnom nivou. Danijela je tokom svog predavanja uporedila način obavljanja revizorskog posla 90-ih godina u svojim počecima sa današnjim, takođe je navela kako jedna svjetska revizorska kuća kao što je Ernst & Young uspijeva da se nosi sa obimom posla koji ima i ujedno da zadrži reputaciju po kojoj je prepoznata u svijetu.

Marketing Challenge

Na Fakultetu za menadžment počinje još jedan, tradicionalni marketing izazov 2019! Ove godine u fokusu nam je brendiranje destinacije, i to baš destinacije Herceg Novi. Očekujemo da takmičari osmisle brend koncept, prezentaciju svih pozitivnih atributa brend destinacije Herceg Novi.

Koje su to jedinstvene asocijativnosti i atraktivnosti, odnosno konkretne koristi koje turisti ostvare nakon boravka u Herceg Novom, a vežu ih upravo za ovaj brend? Da li vam se dopada imidž brenda Herceg Novog, da li je dovoljno prepoznat i izgrađen? Koja bi trebala biti uloga lokalne turističke organizacije?

Potrebno je da izabrati temu sa aspekta nekog od vidova turizma, kao što su to zdravstveni turizam (Institut Dr Simo Milošević), elitni, jahting turizam (Porto Novi Kumbor), kulturno-istorijski turizam ili koncept ruralnog-agro turizma. Da li je potrebno dodatno brendirati Herceg Novi kroz događaj (Praznik Mimoze)? Ovo su neka od pitanja na koje učesnici Marketing Challeng-a trebaju da odgovore. Zainteresovani timovi studenata i srednjoškolaca se mogu prijaviti na e-mail Studentske službe do 10. aprila, a takmičenje će se održati u maju.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com