Sport

STRELJAŠTVO, ZIMSKI KUP – STANIŠIĆ NAJBOLJI, NOVLJANIMA SREBRO I BRONZA

Crnogorski reprezentativac Ivo Stanišić (SK Budva) slavio je na revijalnom “Zimskom kupu”, u disciplini olimpijski Trap (50 meta + finale), utakmici organizovanoj kao uvod u zvaničnu takmičarsku sezonu koja počinje za dvije nedjelje. Po hladnom i vjetrovitom vremenu rezultati su ovog puta bili u drugom planu, ali je Stanišić i pored toga pokazao kvalitet i tehniku, te zasluženo trijumfovao.

Samo finale na dodatnih 25 meta je, prema očekivanju, donijelo neizvjesnost. Stanišić je u finalu imao prednosti kao najbolji iz kvalifikacija, ali je u jednom momentu ispustio vođstvo, ne toliko svojom krivicom koliko zbog maestralne serije pogodaka domaćeg strijelca Slobodana Đurovića (22/25 pogodaka na 1 metak u Finalu). Ipak, poslednji promašaj Đurovića na 21. meti, presudio je i na kraju donio pobjedu Stanišiću, “za goluba”, rezultatom 56:55.

Bronzanu medalju je kao i na prošlogodišnjem državnom prvenstvu, osvojio domaći takmičar Boro Krivokapić, sa sve 3 stabilne runde. U finalu su, iako dobri u kvalifikacijama, bez postolja ostali J.Marković, B.Raičević i N.Marković. Nakon ove jake provjere, domaćim takmičarima ostaju dvije sedmice da se pripreme za “Kup Mimoze” (24. i 25.2), na kojem se prema najavama očekuje izuzetno jaka konkurencija.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com