Sport

STRELJAŠTVO, KUP CRNE GORE – NOVLJANI EKIPNI POBJEDNICI

Ekipa Streljačkog kluba „Herceg Novi” ubjedljivo je trijumfovala u 1. kolu kupa Crne Gore, u disciplini leteće mete Trap. Takmičenje se održalo na streljani Košljun u Budvi. Novljani, Dragan Mrkajić 113, Nikola Perišić 104 i Boro Krivokapić 101, za  25 poena su nadmašili strijelce domaće ekipe SK „Budva“ Stanišić, 111, Marković 94 i Boreta 88. Oni su ukupnim rezultatom 318:293 poveli u trci za ovogodišnji trofej u kupu Crne Gore. Do kraja šampionata ostala su još tri kola, od kojih je naredno 31. marta na Kamenom, u Herceg Novom.

U pojedinačnoj konkurenciji na 50 meta trijumfovao je Boško Raičević iz cetinjskog „GAMS-a“, ispred Nikole Perišića SK “Herceg Novi”, rezultatom 43:40. Treće mjesto zauzeo je Ivo Stanišić iz Budve.

Dragan Mrkajić je sa 113 pogodaka u kvalifikacijama nagovijestio, da se još nije oprostio od reprezentativnog dresa.

-Dobro smo gađali u Budvi i osvojili smo prvo mjesto ekipno, što nas raduje. Ostvario sam odličan rezultat u kvalifikacijama od 113 pogodaka, što je reprezentativna norma i omogućava mi učešće na nekim evropskim i svjetskim kupovima. Narednog vikenda, zajedno sa kolegom Nikolom Perišićem učestvujem na jakom međunarodnom Grand prix turniru u Istarskom Novigradu, gdje fabrika Beretta sponzoriše nagrade u sportskom oružju. Nadam se dobrom rezultatu, rekao je Dragan Mrkajić za naš Portal nakon odličnog rezultata koji su naši strijelci ostvarili u Budvi.

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com