Društvo

STOP KRIVOLOVU: OPSEŽNE AKCIJE NA CIJELOM CRNOGORSKOM PRIMORJU

U cilju suzbijanja nelegalnog ribolova ovih dana pojačane su kontrole na moru duž cijelog Crnogorskog primorja. Kako objavlju iz organizacije Stop krivolovu juče je u akciji koja je trajala od ranih jutarnjih do poslijepodnevnih sati pronađeno šest vrša, jedan parangal sa 150 udica i preko kilometar mreža, neobilježenih i nelegalno postavljanih. Sav nelegalni alat je kasnije uništen a riba koja je pronađena je vraćena u more.

Akcija je organizovana na području Kotora, Stoliva, Prčanja, Perasta, Risna, Lipaca i Kostanjice sa ciljem lociranja i uklanjanja nelegalnih ribarskih alata. U njoj su učestvovali inspektor za ribarstvo,  predstavnik Ministartsva poljoprivrede i ruralnog razvoja i ekipa Stop krivolovu, a asistenciju su pružili iz policije  i  Instituta za biologiju mora.

Detaljna kontrola sprovedena je i na području Bara i Ulcinja do granice sa Albanijom, gdje je većina kontrolisanih djelovala u zakonskim okvirima. Policija iz Budve i Tivta juče je pretraživala po prijavi i područje Luštice gdje je primjećena aktivnost dinamitaša ali lica nisu uhvaćena.   Iz organizacije Stop krivolovu navode da je „ odbacivanje nelegalne opreme postalo hit ove godine“ a takvi slučajevi zabilježeni su između Jaza i Trstena kao i u Šušnju.

Iz organizacije Stop krivolovu zahvaljuju svim učesnicima u akcijama koje su sprovedene prethodnih dana.

-Imamo isti cilj i od kada na svim nivoima imamo saradnju i razumijevanje koje može samo da imponuje i da nam svima daje za pravo da budemo ponosni na postignuto. Još smo bliiži danu kada će vode naše zemlje biti oslobođene od krivolova u svim njegovim oblicima –poručuju iz organizacije Stop krivolovu.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com