DruštvoIzdvojeno

STEVAN KATIĆ: OPŠTINA HERCEG NOVI OSTAJE PODRŠKA BOLNICI U MELJINAMA

Opstanak bolnice u Meljinama je pitanje od krucijalnog značaja, a alternativa ne smije da postoji kada je u pitanju ugrožavanje javnog interesa građana, u ovom slučaju njihovog zdravlja, stav je Stevana Katića, predsjednika Opštine Herceg Novi.

Lokalna uprava pružila je i pružaće podršku zaposlenima i menadžmentu bolnice u Meljinama. Tako je bilo i prije tri mjeseca tokom sastanka, ali i tokom nedavnog nevremena koje je oštetilo određene dijelove ove ustanove, kazao je predsjednik Katić.

– Mi smo kao zainteresovana strana, koja nema apsolutno nikakve ingerencije kada je u pitanju bio i sam privatizacioni aranžman i danas opstanak bolnice, htjeli i nastojali da pomognemo i tu smo i dalje da pomognemo u onom dijelu koji se odnosi i po Zakonu za lokalnu samoupravu ali i kao građani, Novljani, smatramo da ta bolnica mora i treba da opstane, kazao je Katić.

Inicirali su u nekoliko navrata zajednički sastanak u Ministarstvu zdravlja ali do njega nije došlo. Po mišljenju predsjednika Katića problem je nedovoljna komunikacija između bolnice u Meljinama odnosno Ministarstva zdavlja i vlasnika, Atlas grupe.

-Nadam se da će uskoro doći do razgovora jer naš predlog koji smo htjeli da iznesemo Ministarstvu je da oni preuzmu bolnicu u Meljinama do okončanja sudskog postupka. U toku je spor između države i Atlas grupe o raskidu ugovora, a do tada treba sve što je bilo staviti sa strane, Ministarstvo da preuzmu radnike do konačne odluke suda. To je jedini način da se rješi ovaj problem jer je ugrožen javni interes a to je u ovom trenutku zdravje ljudi, svakog pojedinca, građanina Herceg Novog i to je nešto što ne smije da ima bilo koju drugu alternativu, kazao je Katić.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com