IzdvojenoPolitika

STEVAN KATIĆ:  HERCEGNOVSKA VLADAJUĆA KOALICIJA PROTIV OSTAVKE DR MILOŠA BIGOVIĆA      

Današnje saopštenje predsjedništva Novske liste u kome je između ostalog navedeno da jednoglasno  odbijaju  ostavku predsjednika SO  dr Miloša Bigovića “ jer to ugrožava opstanak kolicije na vlasti u Herceg Novom“  bilo je povod da zatražimo komentar predsjednika opštine Stevana Katića ali i predstavnika partija i stranaka koje  učestvuju u radu lokalnog parlamenta.

Podsjetićemo, Bigović je ostavku najavio krajem prošle godine  navodeći za to privatne razloge i oročio je taj potez do februara, marta.

Predsjednik Herceg Novog  i predsjednik OO Demokrata Stevan Katić smatra da vlast u Herceg Novom „nije i neće biti ugrožena“. Prema njegovim riječima  partneri u vladajućoj koaliciji su  na sastanku održnom prIje dvadesetak  dana odbili da prihvate ostavku Bigovića pa je i  saopštenje Novske liste, praktično zajednički stav članova koalicije.  Katić je  naveo  i da je  Bigović na tom sastanku  kazao da će povući ostavku, ako bilo koja članica sa njom ne bude saglasna.

Na naše pozive  dr Miloš Bigović danas nije odgovarao, a bili su bezuspješni i pokušaji da čujemo pojedine predstavnike stranaka i partija.

Predsjednik OO SDP  Dragan Šimrak nije želio da komentariše ovu situaciju  dok ostavka Bigovića ne bude zvanično na dnevnom redu sjednice SO.

Predsjednik  Nove srpske demokratije, članice DFa Boris Seferović, smatra da je izjava  Novske liste „neozbiljna“  posebno „u trenutku kada svi pokušavamo da se na državnom nivou usaglasimo kao opozicija i izađemo kao jedinstveni  na opozicionom nivou“.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com