Please assign a menu to the primary menu location under MENU

DruštvoIzdvojeno

STEVAN KATIĆ: DVA AVIONA SU MALO ZA GAŠENJE POŽARA

Na opožareno područje na Luštici stigao je predsejdnik opštine Stevan Katić kao i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić. Oko 15 h požar su počeli gasiti i dva aviona MUPa- Crne Gore.

Po riječima Stevana Katića situacija na terenu  je katastrofalna jer na svim djelovima Luštice pomalo tinja vatra i požar.

-Najkritičnije stanje je u Begovićima, gdje se naše snage bore da vatra ne ode donjim putem prema Žanjicama jer je tu zaista nepristupačan teren. Predsjednici tri opštine Herceg Novi,  Kotor i Tivat su uputili dopis Vladi CG,  premijeru Dušku Markoviću i ministru unutrašnjih poslova Mevludinu Nuhodžiću za potrebu angažovanja aviona za gašenje požara. Dva aviona su stigla, počeli su da gase požar ali je problem da je to nedovoljno pa smo uputili apel da se zatraži pomoć od država iz regiona. Ne mogu avioni da pogase sve to. Ggori na sve strane. Dobili smo informaciju da je u Đuraševićima u opštini Tivat dva puta intervenisao avion, pošto su tu najugroženije kuće, takođe u Begovićima je katastrofalno stanje. Mi sada idemo prema ponti Veslo odakle smo jutros  evakuisali stanovništvo-kazao je Katić.

On je potvrdio da se ponovo aktivirao požar iznad Rosa te da je sitaucija  zaista loša.

-Angažovano je dosta dobrovoljaca. Zahvaljujem  građanima koji su se uključili u gašenje požara – rekao je Katić.

Ostavite Vaš komentar

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com