IzdvojenoTurizam

START SEZONE SA INOSTRANIM GOSTIMA: HOLANĐANI STIŽU U INSTITUT 10. APRILA

U Institutu trenutno boravi 350 gostiju.  U utorak, 10. aprila, stiže prva grupa od 50 holandskih gostiju najavljujući početak sezone kada su u pitanju inostrani gosti.Redovni dolasci proljećnih grupa s holandskog tržišta su planirani svakog utorka do sredine maja kada se očekuje i maksimalna popunjenost naših kapaciteta, informiše direktor Sektora  marketinga i prodaje Nikola Mračević.

Prva grupa od 140 norveških reumatičara stiže 14. aprila. Time počinje 42. godina uspješne saradnje s norveškim državnim osiguranjem, tj. Univerzitetskom bolnicom iz Osla. Ove godine se očekuje dolazak 980 pacijenata (7 grupa po 140 pacijenata), koji će boraviti na programu rehabilitacije u trajanju od po 28 dana u periodu od 17. aprila do 30.oktobra. Tokođe u Institutu će se liječiti i pacijenti iz Švedske, Njemačke, Rusije i ostalih inostranih tržišta, kao i veliki broj gostiju, velikim dijelom povratnika, sa ex-yu prostora.

Važno je naglasiti da dugogodišnji strateški partneri kroz povećanje broja gostiju iz godine u godinu Institutu Igalo daju potvrdu kvaliteta medicinskih usluga, koja nas diferencira na tržištu zdravstvenog turizma od brojne konkurencije.

Objekat Prve faze Instituta počinje sa radom  10. aprila.  Kao i prethodnih godina u ovom objektu pretežno će boraviti pacijenti iz Crne Gore (Fond zdravstva, Fond PIO, REKRA, Sindiklalne organizacije) i okruženja (agencije iz Srbije, BiH, Albanije) kao i veliki broj individualnih gostiju, pretežno višegodišnji povratnici, sa pomenutog prostora.

Dok je trajala zimska pauza u objektu Prve faze izvršeno je redovno održavanje. U toku je uređenje enterijera u dijelu smještajnog i socijalnog prostora što uključuje zamjenu podnih obloga (itisoni), molersko-farbarske, stolarske i tapetarske radove.

U objektu Druge faze, kao što je i ranije najavljeno, nakon više od tri decenije obnovljena je  medicinska oprema tako da Institut trenutno posjeduje najsavremenije uređaje za dijagnostiku i rehabilitaciju kardioloških pacijenata: ultrazvučni aparat najnovije generacije, EKG aparat, holter EKG, holter TA, ergobicikla TREADMIL, trenažne trake i dr. U upotrebi je i savremeni aparat za elektromiografiju (EMNG), kao i novi aparat za biohemijske analize krvi u laboratoriji.

Titova vila ”Galeb” je otvorena za posjetioce i za sada su organizovani obilasci svakog petka u 13:00 uz pratnju vodiča i uključenu konzumaciju pića, po cijeni od 3 eura. Po potrebi, na zahtjev većih grupa obilasci se mogu organzovati i pored predviđenog termina.

Od početka ove godine Institut je predstavio svoju ponudu na sajmovima turizma u Oslu, Beogradu i Moskvi, a narednih dana (06.-07.04.) predstaviće se i na sajmu turizma u Tirani.

Interesovanje za uslugama Instituta je veliko, što uz cijene koje su uz blago povećanje ostale i dalje pristupačne, daje nadu da realizujemo još jednu uspješnu poslovnu godinu u dugoj istoriji naše renomirane ustanove koja će sledeće godine bilježiti značajan jubilej, 70 godina postojanja i uspješnog rada, navedeno je u informaciji Nikole Mračevića.

 

 

 

1 komentar

  1. U Institutu sam boravila dva puta. Samo reci pohvale za ljubaznost osoblja, izdvojila bih ipak par osoba. Dragu Vidu Curic fizioterapeuta, ljubaznu, nasmejanu i vrlo profeionalnu! Takodje bih pohvalila Stanu blagajnicu, vrednu i nasmejanu zenu. Draganu iz restorana …Hrana je vrlo ukusna i ovog leta cu opet boraviti kod vas, Srdacan pozdrav

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com