Društvo

SPRIJEČENA NAMJERA KRIMINALNIH GRUPA DA ZLOUPOTRIJEBE KRSTARENJE ŠKOLSKOG BRODA “JADRAN”

Skolski brod Jadran

Na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenih lica Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove, došlo se do saznanja da određene kriminalne grupe imaju namjeru da iskoriste krstarenje školskog broda “Jadran”, koje je bilo planirano za danas,  za sprovođenje kriminalnih aktivnosti-saopštili su iz Ministarstva odbrane.

-Naime 19. aprila je bilo planirano da se realizuje praktična obuka studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, a u okviru dosadašnje saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

Cijeneći gore navedeno, u ranim jutarnjim časovima, od strane vojne policije, izvršen je pregled i pretres školskog broda “Jadran”, pri čemu je pronađeno više desetina kilograma materije za koje se sumnja da se radi o psihoaktivnim supstancama. O navedenom je obaviještena Uprava policije i nadležno tužilaštvo.

Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, sprovode mjere i radnje u cilju otkrivanja i procesuiranja počinilaca ovog krivičnog djela.

Nadležni državni organi će o daljim aktivnostima vezanim za navedeni slučaj, u toku dana dodatno informisati javnost -saopštavaju iz MO.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com