Sport

SPORTSKE AKTUELNOSTI TOKOM VIKENDA

Otvoreno prvenstvo u vaterpolu ulazi u završnu fazu. U prvom kolu poslednjeg trećeg turnira juče su vaterpolisti “Bokelja” pobijedili Rivijeru iz Đenovića 14:10. Danas u drugom kolu od 18 sati u Baošiću igraju Kumbor i Rivijera. Za sutra u istom terminu u derbiju kola i prvenstva Bokelj dočekuje Kumbor i pobjednik će biti amaterski prvak CG u vaterpolu.

///////////////

Od danas do nedelje u Nikšiću održava se drugi turnir Kup-a za igrače rođene 2007 i mlađe. Ekipa Jadran Carine igra danas sa Budvom, a sutra su na programu susreti sa ekipama iz podgorice “Aquatic verde” i Budućnost. U drugoj grupi Primorac, Kataro i Nikšić. utakmice za plasman biće odigrane u nedelju. Poslije prvog turnira u Kotoru Jadran je bio prvi.

/////////////////

Savezni trener Petar Radanović odredio je spisak igrača koji će od nedelje do 18. avgusta igrati na Evropskom prvenstvu u Tbilisiju. Juniori će igrati u grupi B sa Gruzijom, Grčkom i Rumunijom. U grupi A su Rusija, Italija, Turska i Malta, u C grupi igraće Mađarska, Srbija, Slovačka i Holandija, a u grupi D Španija, Hrvatska, Njemačka i Francuska. Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala. Ukoliko bi osvojili prvo mjesto, u četvrtfinalu bi igrali sa pobjednikom meča 2C-3A. Ukoliko osvojimo drugo ili treće mjesto ukrštali bi se u osmini finala sa grupom D. Na startu 11. avgusta igramo sa Grčkom od 17 sati i 30 minuta, narednog dana rival je Gruzija od 19, dok će se u trećem kolu sastati sa Rumunijom od 16 sati.

Spisak Crne Gore za EP u Tbilisiju: Ilija Radović, Obrad Dabović, Mlađan Gopčević, Đorđije Stanojević, Marko Milić, Petar Vujošević, David Stevović, David Vukotić, Marko Mršić, Matija Sladović, Andrija Korać, Vasilije Radović, Damjan Vujičić, Jovan Vujović, Alen Isljamović. Trener ekipe je Petar Radanović, pomoćnici su Predrag Jokić i Vido Lompar, ljekar ekipe je Vladimir Dedović, tim lider i tehnička podrška je Igor Martinović.

//////////////

Od danas se u Tivatskom zalivu održva regata Spasić i Mašara za klase optimist laser standard , laser radijal i laser 4/7. Na takmičenju učestvuju članovi jedriličarskih klubova iz Herceg Novog “Jugole Grakalić” i “Jovo Dabović”.

//////////////////

Sutra startuje Omladinska fudbalska liga CG. Ekipa FK Igalo po odobrenju FSCG dobila je pravo da u novoj sezoni igra u ovom takmičenju, a tim Igala u prvom kolu gostije Petrovcu.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com