Kultura

SPA GALERIJA – IZ NOVSKOG HORIZONTA IZRASLI “PEJZAŽI GRADOVA” NATAŠE ILIĆ

Do 15. avgusta u SPA galeriji Instituta Igalo trajaće izložba “Pejzaži gradova” autorke Nataše Ilić, iz Beograda, arhitekte koja se  bavi  i slikarstvom.  Nataša već dvije godine živi  u Herceg Novom, i po drugi put se predstavlja likovnoj publici.

Prošlogodišnji projekat „Horizonti“  bio je kaže  posvećen našem gradu, a „Pejzaži gradova“ pomalo su obojeni nostalgijom prema nekim većim gradovima pa i prema  Beogradu.

Na platnima velikih formata  rađenih akrilom su tek obrisi gradova, zgrada ulica, a kroz asocijatvne forme, posmatraču daju mogućnost da sam domaštava ponuđenu priču, kaže autorka.

-Hercegnovski horizonti su  u stvari podstakli slikarski rad pored arhitekture. I  baš ti horizonti koje sam gledala  godinu i po su bili inspiracija i za ovu izložbu. Posle nekog vremena  ti su  horizonti malo porasli a pošto sam u struci –arhitektura iz njih je bilo prirodno da poraste nešto drugo. To su zgrade velikih gradova,  a možda je krenula da se javlja i nostalgija za poznatim, za Beogradom, između ostalih gradova. Veliki formati su  stimulativni jer daju određenu slobodu a i impresija koju hoću da pokažem lakše se iskaže  na većem platnu, ispričala nam je Nataša Ilić i obećala novi susret do kraja ove ili naredne godine.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com