IzdvojenoKultura

“SPA” GALERIJA INSTITUTA IGALO: SLIKE I SKULPTURE ĐURA BELOG PRIJIĆA – RADOVI KOJI DIŠU JEDINSTVENOŠĆU

U četvrtak, 17. maja u 21 sat  u Galeriji SPA, Instituta Dr.Simo Milošević u Igalu biće otvorena  jedanaesta samostalna izložba slika i skulptura Đura Belog Prijića. Hercegnovskoj publici Prijić će se predstaviti sa tridesetak radova nastalih u poslednje četiri godine.U uvodnom tekstu kataloga  književnik Miraš Martinović koji će i otvoriti izložbu između ostalog navodi:

„Umjetnička paleta slikara Đura Belog Prijića je i bogata i raznovrsna, kada su u pitanju i slikarske i skulptorske tehnike, ali i motivi koji su artikulisani u prepoznatljiv likovni izraz. Mediteran u svom obilju pulsira  Prijićevim umjetničkim djelom, koje prostor za svoj doživljaj svijeta nalazi na plažama, tim karakterističnim ambijentima na mapi Mediterana… Likovi žena, izrazi i nijanse koje se javljaju na njihovim licima, plime koje nose u sebi, snažno se i vide i čuju na Prijićevim slikama, u svoj tananosti, tajnosti i skrivenosti koja se otkriva našem pogledu i doživljaju.

…Skulpture su  izraz koji Prijić vješto kombinuje sa slikom, ali i kao posebno zaokružen umjetnički izraz. Ova izložba taj spoj čini idealnim. Odličan primjer kako se kombinacijom različitih umjetničkih formi i različitog materijala, pa čak i ovih naizgled suprostavljenih, može napraviti djelo koje diše jedinstvenošću, duhom i dubinom. Ovo djelo nosi svoj žig, svoj ton i boju, pečat, piše Martinović.

Izložba slika i skulptura Đura Belog Prijića biće otvorena  mjesec dana.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com