IzdvojenoKultura

SONJA PADROV TEŠANOVIĆ: RAĐANJEM POČINJE ŽIVOT MAJKE

U velikoj knjizi proslavljenog Duška Radovića „Proljeće“ piše, da je u svakom Bukavru na svijetu, na prvim stranama riječ-mama, ali  takvu knjigu više ne možete kupiti, zato je moramo čuvati, kazala je bibliotekarka Jelena Đonović brojnim zainteresovanim mališanima,  u okviru redovnog programa za djecu do 9 godina, „Igrom do knjige“ koji je održan danas u Gradskoj biblioteci.

Bio je to interesantan uvod u promociju zbirke pjesama „Mama 00-24“ naše sugrađanke Sonje Padrov Tešanović, održanog povodom predstojećeg Dana žena, 8.marta.

-Mama je na početku i kraju svačijeg života. Počela sam da pišem pjesme inspirisana sinovima, a kasnije i drugom meni bliskom djecom. Svako je dijete inspiracija, priča za sebe, otvorena knjiga koju treba znati čitati i pročitati. Rađanjem, u stvari, počinje život majke, prije toga je bila samo žena. Od momenta rađanja do kraja života je majka, to je najdivnija od svih uloga.“ Mame u stvari rade od 0-24, od njih se uvijek očekuje puno,one puno pruže i puno dobiju, kroz svoju djecu, kroz ljubav i pažnju, poručila je Tešanović.

Upravo o očekivanjima od mame, u natavku programa su govorili malo slobodniji dječaci i djevojčice, a oni skloniji ćutanju potvrdno su klimali glavom u znak saglasnosti.

Sonja Padrov Tešanović autorka je pjesama i priča za mališane, većinu je posvetila svojoj i drugoj dobroj djeci, a sva su , kako ističe, djeca dobra.  Knjiga je „Mama 00-24“ u izdanju „Presing“-a, objavljena prošle godine.

U nastavku je održan još jedan program   Čitam, maštam, stvaram, za djecu uzrasta od 9 do 13 godina.

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com