Društvo

SMŠ “IVAN GORAN KOVAČIĆ”: ZA UPIS U PRVI RAZRED 308 MJESTA

U JU SMŠ “Ivan Goran Kovačić”, na osnovu konkursa Ministarstva prosvjete, biće mjesta za 308 svršenih osnovaca. Novina je da ove godine neće upisivati učenike za obrazovni profil Frizer, a u ponudi je, između ostalog, i modularizovani obrazovni profil Gastronom.

Upis je organizovan od 18. do 22. juna, a učenici treba da dostave prijavu na konkurs, koju dobijaju u školi i oslobođena je administrativne takse kao i originalna svjedočanstva poslednja tri razreda osnovne škole. Rang lista biće objavljena najkasnije do 26. juna.

Na osnovu konkursa u JU Srednja mješovita škola “Ivan Goran Kovačić”, planirana su tri odjeljenja (84 učenika) Opšte gimnazije, po jedno odjeljenje IV stepena: turistički tehničar, gastronom, fizioterapeutski tehničar, ekonomski tehničar i dizajner enterijera. Biće upisano i po jedno odjeljenje III stepena: prodavač, kuvar i konobar. U odjeljenja će biti po 28 učenika.

Ove godine neće biti raspisan konkurs za upis učenika za zanimanje frizer zbog većeg broja obrazovanog kadra u ovom profile i želje škole da uvede raznovrsnije smjerove, kazao je direktor Momir Dragićević. Kako je kazao, obrazovni profil Frizer nije ukinut i biće opet na raspolaganju učenicima u narednim godinama. On je takođe objasnio da je smjer Gastronom modularizovani program umjesto dosadašnjeg tehničara kulinarstva i obuhvata sedam različitih kvalifikacija.

Detaljne informacije o kriterijumima za upis i bodovanju uspjeha možete pogledati na portal SMŠ “Ivan Goran Kovačić”

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com