DruštvoIzdvojeno

SMŠ „IVAN GORAN KOVAČIĆ“ – PRVO MJESTO ZA EVGENIJU KESSE

Evgenija Kesse, učenica SMŠ „Ivan Goran Kovačić“, osvojila je prvo mjesto u kategoriji srednjoškolaca na likovnom konkursu „Evropo, čujemo li se?“ koji je organizovao Generalni sekretarijat Vlade. Među izloženim radovima su i slike još dvije novske srednjoškolke, Adrijane Lepetić i Milice Čupić.

Na konkurs koji je raspisan povodom obilježavanja Dana Evrope, u okviru projekta „EU4ME“ koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP, stiglo je oko 900 radova kojim su učenici kroz razne umjetničke forme pokazali šta njihovi vršnjaci u Evropi treba da znaju o Crnoj Gori i koje je mjesto Crne Gore u Evropi.

Stručni žiri, koji su činili akademska slikarka Teodora Nikčević i pisac Milisav Popović, kao i predstavnici projektnog tima, odabrao je po tri najbolja rada iz kategorije osnovaca i srednjoškolaca. Za najbolje su obezbjeđene nagrade – laptop, tablet i pametni sat, a nagrade su im uručili glavni pregovarač Aleksandar Drljević, šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav i stalna predstavnica UNDP-ja u Crnoj Gori Daniela Gašparikova.

Drugo i treće mjesto u kategoriji srednjoškolaca osvojili su Polina Lazarenko i Borko Popović iz cetinjske Srednje likovne škole „Petar Lubarda“, a troje najboljih među sonovcima su Veljko Crvenica, Nikolina Krasić i Andrea Vukčević, učenici podgoričkih osnovnih škola „Milorad Musa Burzan“, „Pavle Rovinski“ i „Vuk Karadžić“.

Foto: SMŠ “Ivan Goran Kovačić”

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com