DruštvoIzdvojeno

SMŠ “IVAN GORAN KOVAČIĆ” DOBITNIK NAGRADE “ZELENA ZASTAVA”

Srednja mješovita škola „Ivan Goran Kovačić“ dobitnik je nagrade Zelena zastava i nosilac sertifikata o sticanju statusa međunarodne Eko-škole. Priznanja će im biti uručena u Podgorici sutra, na Dan ekološke države Crne Gore, kazao je direktor škole Momir Dragićević.

Nacionalni operater Međunarodnog programa Fondacije za obrazovanje o životnoj sredini „Eko-škole“ u Crnoj Gori je Zavod za školstvo, koji ovaj program implementira i vodi od 2016. godine. Do najvećeg priznanja „Zelene zastavice“ bilo je potrebno odraditi i sprovesti program uokviren u sedam koraka Međunarodnog programa Eko škola, što je bio veoma obiman posao, a predstavlja ne samo novi način organizacije u školi, već saradnju sa lokalnom zajednicom, svim ustanovama, sa školama vam granica Crne Gore. Koordinator projekta u ime novske srednje škole je profesor Alen Lalovac.

Učenici turističke i ugostiteljske škole pripremaju se za učešće na GATUS-u, takmičenju koje će u oktobru biti održano u Poreču. Učestvovaće tri tima novske srednje škole.

Prije toga, krajem ovog mjeseca, učenici i mentor Milan Rađenović, biće po tradiciji na manifestaciji posvećenoj aktivnostima Ujedinjeh nacija (MUN) ovog puta u Sarajevu.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com