DruštvoIzdvojeno

SLAVICA DROBNJAK: NIJE BOLNICA U STEČAJU VEĆ MELJINE KOMPLEKS DOO

Stečajni postupak je uveden u Meljine kompleks doo, a ne u Opštoj bolnici Meljine, razjašnjenje je koje nam je dala predsjednica Sindikata zaposlenih u PZU OB Meljine Slavica Drobnjak.

Kako je istakla radi se o dva pravna subjekta – Meljine kompleks doo i Opštoj bolnici Meljine, a podjela je na snazi od 2011. godine.

-Od ukupne kvadrature zemljišta 2/3 pripadaju kompaniji Meljine kompleks doo, a 1/3 PZU Opštoj bolnici Meljine. Dakle, bolnica nije u stečaju već Meljine kompleks, kompanija koja nema pravnog dodira sa bolnicom. Mi nastavljamo da funkcionišemo kao i do sada, radnici će dobiti zaostale plate, i nadam se da će u nastavku doći do rješenja situacije, vjerovatno i novih uposlenja, objasnila je Drobnjak.

Da je stečaj uveden u bolnicu Sindikat bi odmah reagovao, kazala je Drobnjak i istakla da su i do sada štrajkovali i jasno stavili svima do znanja kolika je važnost bolnice.

Na informacije da će od 1. septembra bolnica biti pod okriljem javnog zdravstva, Drobnjak kaže da je još uvijek sve u postupku i da nisu do kraja riješene stvari, te da je njena pretpostavka da bi trebali nastaviti rad u okviru javnog zdravstva.

-Zvaničnog obraćanja od nadležnih nije bilo, ali direktorica dr Elez detaljno obavještava Sindikat, glavnu sestru i načelnike o sastancima koje je imala do sada sa nadležnima, kazala je predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak.

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com