Sport

SKALE SU SAVLADANE, BITKA SA USPONOM I SAMIM SOBOM JE OKONČANA

Nakon odlično odrađene 4. Novske skalinade, organizator “Triatlon klub X Herceg Novi”, dobija pohvale sa svih strana. U ime organizatora, Tamara Lepetić zahvaljuje svima koji su doprinijeli, da ova manifestacija bude spektakularna.

-Pluća su punija nego onda kad je stopalo osjetilo prvi skalin, pogled je širok i čist, 646-ta skala, na nadmorskoj visini od 178m je osvojena, a četvrta Skalinada, koja je okupila 154 učesnika, profesionalnih sportista i rekreativaca i brojne volontere, uspješno je okončana na zadovoljstvo onih koji su uzeli učešće i onih koji su ih bodrili. Beskonačna količina dobre energije koja je nemjerljiva u brojkama, a koja je bila vidljiva već od jutarnjih časova i preuzimanja startnih paketa. Neki su bili naoružani statističkim pitanjma, neki su pak, davali odgovore i bez prethodno postavljenih pitanja, neki su prosto bili iznenađeni što su se uopšte odvažili na takav poduhvat. Ipak, svi su u konačnici imali isti cilj, da uz pomoć muzičke podrške, koja je kreirana za DJ  pultom i ritma koji će pratiti udah (na nos) i izdah (na usta), savladaju poslednju skalu koja ih je djelila od prostranog pogleda koji se pružao sa vrha tvrđave Španjola.

Osvajači Gornjeg grada, kako se nazivala ova tvrđava,  nekada su bili Španci, Turci, Mleci i Austrougari , a danas sportisti, rekreativci, slučajni gosti Herceg Novog. Svi oni, tog su dana jednakim intenzitetom uživali skale našeg grada, dajući obećanje, njima i nama, da će se opet vratiti, za nijansu spremniji da u sportskom duhu i maniru učestvuju u dijalogu sa kamenom i tvrđavama i po navici, dugačkim korakom, uvijek uzbrdo.

A mi, koji stojimo u pozadini ovog događaja, ali svakako licem okrenuti ka svima koji su na bilo koji način poklonili dio sebe, dugujemo nemjerljivo Hvala, onoliko nemjerljivo s početka ovog teksta koje je ništa drugo do dokaz, znak, i konačno potvrda da smo na ispravnom putu ka uzlaznoj putanji, svake godine za skalu bolji, iskusniji i odvažniji da Herceg Novi predstavimo kao grad sporta, triatlona i, prije svega, kao grad ljudi koji visoko na Španjoli vide više nego oni pod njom, stoji u saopštenju “TK X Herceg Novi”.

Video spot sa Skalinade  https://youtu.be/-cHntO2ClYA

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com