IzdvojenoPolitika

SJEDNICA SO HN POČELA BEZ ODBORNIKA DPS

Odbornici DPS su napustili sjednicu Skupštine opštine Herceg Novi, nakon što njihov predlog za odlaganje sjednice za sutra, nije prihvaćen na kolegijumu predsjednika Skupštine.

Odluku je obrazložio predsjednik Kluba odbornika DPS Herceg Novi, Zoran Kovačević.

-Nakon neprimjerenog kašnjenja od četiri sata i neobavještavanja, pozvan sam na kolegijum Skupštine na kojem je od mene zatraženo da odmah dođemo na sjednicu. Već je bilo 12 sati i konsultovao sam Klub odbornika DPS kao najbrojniji u Skupštini opštine Herceg Novi i mi smo izašli sa konstruktivnim predlogom da se sjednica odloži za sutra sa početkom u 9 sati. Naše obrazloženje za odlaganje skupštine je prije svega neopravdano obiman dnevni red od 54 tačke da bi se sa sjednicom počinjalo između 12 i 13 sati. Druga stvar je što je jedna od odluka koju pripremaju bez stava odbora za statut i propise. Predlog nije naišao na podršku kolegijuma predsjednika Skupštine i oni su odlučili da na neki način, pod nekim uslovima, po meni neprimjerenim, bez uvažavanja, ponavljam, najbrojnijeg kluba odbornika u SO HN i svih onih građana koji taj klub predstavlja, krenu sa sjednicom bez određenog, tačnog termina, dinamike rada, već da otvore sjednicu, krenu sa radom pa da odbornike obavjeste šta će se dalje dešavati vezano za ovo zasjedanje, kazao je Kovačević.

Klub odbornika DPS će sagledati postojeću situaciju i donijeti one odluke koje su najbolje u interesu građana Herceg Novog.

Neslaganje koalicije oko izbora predsjednika Skupštine opštine nije ništa novo za odbornike kluba DPS, kazao je Kovačević.

-Svjedoci smo da u sadašnjem sastavu koalicije na vlasti imamo manje i još manje ozbiljne političke aktere. Politika nije igra, to je ozbiljan posao i ozbiljan odgovoran odnos prema institucijama oje se vode. Postavljam sebi pitanje kako bi izgledalo da se neko na nekom većem nivou bavi ovako neozbiljno politikom, kazao je Kovačević.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com