DRUŠTVO

SJEĆANJE: ZBOGOM MAESTRO, POZDRAV ZA DIRIGENTA MJESNE MUZIKE ĐENOVIĆI SAŠU MANDIĆA

Preminuo je Aleksandar Saša Mandić,(1956-2018) dugogodišnji dirigent Mjesne muzike i duvačkog orkestra u Đenovićima, ali i čovjek koji je pružio podršku i saradnju hercegnovskoj gradskoj muzici  u periodu kada je poslije višegodišnje pauze obnavljala i ansambl i repertoar, konačno čovjek koji je ostavio  trajan pečat na novskoj muzičkoj sceni.

Podsjetićemo da je pod rukovodstvom Aleksandra Saše Mandića  2015. u Dvorani “Park” realizovan prvi  koncert đenovičkog  Big benda, svirali su članovi Duvačkog orkestra, ali i muzičari iz Kotora i Budve.  Mandić je tada podsjetio da u ansamblu dugo nisu obnavljali instrumente, a sledeći korak je zbog toga bila organizacija donatorskog koncerta.  Pod njegovom dirigentskom palicom nastupalo se i na skoro svim humanitarnim koncertima, a uspjesi su se nizali i na nastupima u regionu.

Mjesna muzika Đenović okupljala je u proteklom periodu tridesetak članova.  Saša je govorio:  neki su na studijama, neki plove, nije fiksan broj, ali je saradnja učvršćena, a repertoar osim onog uobičajenog za ovakve orkestre  proširen na klasiku, pop, rock, etno, filmsku muziku. I Festival duvačkih orkestara Crne Gore, i okupljanja 2013. i 2014.  bila je Mandićeva ideja. Valjalo bi ići njenim tragom i tako sačuvati sjećanje koje maestro Saša, kako su ga zvali, bez sumnje zaslužuje.

Sahrana će biti obavljena sutra.

3 0 komentara

  1. Поздрав Александру ,великом човеку и пријатељу .Никада те нећу заборавити драги Маестро , твоја пријатељица Гордана Ненадовић Миросавић .Искрено саучешће твојој ћерки и сину …

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com