Društvo

SINDIKAT MEDIJA CG REAGOVAO POVODOM NOVOG NAPADA NA NOVINARE

Povodom napada na novinara lista “Dan” Vladimira Otaševića, saopštenjem za javnost oglasio se Sindikat medija Crne Gore.

Sindikat medija Crne Gore oštro osuđuje napad na novinara dnevnog lista “Dan” Vladimira Otaševića i poziva nadležne iz policije i Tužilaštva da brzo i adekvatno procesuiraju najnoviji napad na novinare u Crnoj Gori.

– Napad na kolegu Otaševića desio se na javnom mjestu, i pored toga što se Otašević uredno predstavio i rekao da je novinar. Posebno problematično je što su, prema svjedočenju Otaševića, u incident bili uključeni predstavnici zvaničnih državnih organa, koji bi trebalo da štite novinare i sve građane. SMCG zato traži od Uprave policije da adekvatno ispita odgovornost napadača Mladena Mijatovića, koji je prema dostupnim informacijama službenik MUP-a, a od Tužilaštva da utvrdi eventualnu disciplinsku i krivičnu odgovornost Višeg državnog tužioca Miloša Šoškića, koji prema svjedočenju novinara Otaševića, nije ništa uradio da spriječi napad iako je bio udaljen samo par metara.

SMCG ponavlja da su napadi na novinare nedopustivi i moraju biti strogo kažnjeni, imajući u vidu istoriju ovakvih napada u Crnoj Gori.

– Ova godina mogla je biti prva, poslije dugo vremena, u kojoj nije bilo težih fizičkih napada na medijske poslenike ali se još jednom pokazalo da je potpuno opravdana zabrinutost za medijski ambijent i uslove rada novinara i medija u Crnoj Gori Stoga i ne čude višegodišnje ocjene sa međunarodnih adresa da u Crnoj Gori nema napretka u slobodi izražavanja. Sa ovakvim događajima, teško da će ga i biti u narednom periodu, poručuju na kraju saopštenja iz Sindikata medija Crne Gore.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com