IzdvojenoPolitika

SIMONIDA KORDIĆ: ODLUKA MILOŠA KONJEVIĆA NELEGALNA I PREDSTAVLJA UDAR NA VLAST U HERCEG NOVOM

Šefica Kancelarije za međunarodnu saradnju Simonida Kordić tvrdi da je odluka o ukidanju njenog radnog mjesta nezakonita i nelegalna i da je  riječ o udaru na  vlast u Herceg Novom, koja je opozicija državnoj.  Podsjećamo,odlukom  o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Kabineta predsjednika Opštine od prije dva dana, koju je potpisao potpredsjednik Opštine Miloš Konjević, članom 4. ukinuto je radno mjesto rukovoditeljke Kancelarije za međunarodnu saradnju. Odluka o izmjenama i dopuni pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta – Kabinet predsjednika opštine objavljena je na portalu opštine.

-Čula sam za pokušaj da se iskoristi odsustvo predsjednika Stevana Katića da bi se izvršio udar na opozicionu vlast u Herceg Novom i to putem nelegalnih i nezakonitih radnji  kojima se praktično ukida Kancelarija za međunarodnu saradnju, jedan od najuspješnih i najprofitablinijih sektora u opštini Herceg Novi -kazala je našem Radiju Simonida Kordić.

-Riječ je o kancelariji u kojoj smo tokom prošle godine obezbjedili preko 800.000 eura za opštinski Budžet, a za ovu godinu i narednu  planirali i prijavili projekte u vrijednosti od oko 4,6 miliona.  Jasno je da ne postoji dobra namjera o ukidanju jednog ovakog uspješnog sektora. Politička namjera je sasvim jasna. Riječ je o udaru na opozicionu vlast i to u trenutku kada  DPS trese  afera “Koverat”. Ovo je za nas prepoznatljiv režimski  metod da kad se god režim nađe u krizi on preko svojih saradnika izvrši udar na Demokratski front. Demokratski front je faktor stabilnosti svake  opozicione  vlasti , pružamo maksimalan doprinos, što građani mogu da vide i bićemo faktor stabilnosti i očuvanja opozicione vlasti. Očekujem da će se po povratku predsjednika Opštine iz Amerike utvrditi nelegalne i nezakonite radnje i spriječiti udar na opozicionu vlast u Herceg Novom.

Na naše pitanje da li to znači da  direktno optužuje Novsku listu da je u dosluhu sa DPS, jer je potpis na odluku stavio potpredsjednik Opštine Miloš Konjević,  Kordić nije direktno odgovorila  već  “da svako snosi svoju odgovornost i političku i pravnu  za radnje koje preduzme”.

-DF se ponaša dosledno u skladu sa zakonom -zaključila je Kordić.

Potpredsjednik opštine Miloš Konjević, kazao nam je da će se ovim povodom oglasiti saopštenjem.

 

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com