DruštvoIzdvojeno

ŠESTI MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA NA KALI KULA SJUTRA VEČE OD 18 ČASOVA

KUD „Igalo“ je, šesti put, domaćin Međunarodnog festivala folklora. Ove godine centralna manifestacija je na Kanli kuli, sjutra veče (subota 25. maj) od 18 časova. – Gosti su počeli da pristižu  i, o trošku KUD-a Igalo, obezbijedili smo privatni smještaj.  Folkloraši koji su iz susjednih gradova, stići  će sjutra. Ove godine smo na novoj lokaciji, kao i minulih pet, tražimo nova mjesta kako bi promovisali grad i poslali najljepšu razglednicu, “ rekao nam je predsjednik  KUD-a „Igalo“ Igor Simović.

Pored domaćina,  na pozornici  drevne tvrđave zaigraće : FRA „Čačak“  iz Čačka, KUD „Čigra“ iz Nikšića, KUD „Budo Tomović“  iz Podgorice, Folklorni ansambl „Bijela“ iz Bijele, KUD „Zora“-  Bileće, Kulturni centar  „Budva“  iz Budve, KUD „Hercegovina“ iz Trebinja.

– KUD „Igalo“ će se predstaviti sa tri  grupe. Pripremna sa dječijim igrama, srednja grupa, igrama  iz Boke Kotorske i najstarija, omladinska, igrama  iz Crne Gore,“ rekao nam je Simović, najavljujući učešće  236  folkloraša  i poziva  mještane i turiste da se pridruže. Ulaz je slobodan.

1 komentar

  1. Cestitam na manifestaciji i ulozenom trudu. Ipak pitanja: nije li malo pretenciozan naslov Medjunarodni festival folklora? Zbog gostiju iz samo dvije strane drzave i to Srbije i BiH? Zasto ne ucestvuju ostali KUD-ovi iz nase opstine? I zašto samo sedam folklornih ansambala? Da su se svi KUD-ovi udruzili imali bi smo pravi festival jer bi vjerovatno mogao biti obezbjedjen veci broj gostiju. Za iducu godinu vam zelim malo vise solidarnosti jer tada ce razglednica iz naseg grada, koju zelite da posaljete, biti jos ljepsa – otvorite srce.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com