Društvo

SEKRETARIJAT ZA KOMUNALNE DJELATNOSTI I EKOLOGIJU: U TOKU PRIPREME ZA TURISTIČKU SEZONU

U Sekretarijatu za komunalne djelatnosti i ekologiju pokrenuli su brojne aktivnosti na pripremi turističke sezone, nabavci biodrobilice i druge opreme neohodne za uređenje javnih površina.

Pored potpisivanja trogodišnjih ugovora o pružanju komunalnih usluga i angažovanja na poslovima čišćenja i uređenja grada sa Komunalno-stambenim, Vodovodom i Čistoćom, veoma je značajna nabavka biodrobilice, potvrdio je sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju Ilija Peulić

-U toku je tender koji je raspisala Opština za nabavku biodrobilice manjih gabarita. Veliku, stacioniranu biodrobilicu očekuju od prijatelja iz Norveške. Mašina će u naš grad biti dopremljena u dijelovima. U skladu sa nacrtom Plana o upravljanju otpadom koji je sačinjen krajem prošle godine, biće omogućen kompletan tretman zelenog otpada, usitnjavanje i odvoz u fabriku za kompostiranje u Kotor. Za korišćenje glavne gradske deponije Tisove grede neće biti problema jer je prvobitna dozvola Ministarstva održivog razvoja i turizma do 1. aprila 2017. godine, produžena do izgradnje nove sanitarne deponija Duboki do na Ublima, objasnio je Peulić.

Specijalno vozilo koje su ovih dana dobili doo Čistoća i grad, kao donaciju norveškog komunalnog društva, biće od velike koristi za odvoz otpada jer pogodno za saobraćanje uskim ulicama, kazao je Peulić. Riječ o vozilu do sedam tone nosivosti, koje je nedostajalo gradskoj Čistoći, a prošle sezone su slično iznajmili od Komunalnog iz Šavnika.

Podsjećamo, projekat izgradnje sanitarne deponije Duboki do, dobio je saglasnost i građevinsku dozvolu, koju je prošle godine osporio Upravni sud na osnovu tužbe MZ Morinj i Opštine Kotor o navodnom uticaju buduće deponije na Morinjski sliv. Što se tiče Opštine Herceg Novi sva dokumentacija je prikupljena, objedinjena, pribavljena su pozitivna mišljenja, geotehnički nalazi relevatnih subjekata, tako da očekuju da će Ministarstvo uskoro revidovati i izdati građevinsku dozvolu.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com