IzdvojenoPolitika

СЕФЕРОВИЋ: ДФ ПОДНИО ТЕРЕТ СПАСАВАЊА ГРАДСКЕ ВЛАСТИ

All-focus

Синоћ је у трећем наставку 12. редовне сједнице изабран предсједник Скупштине општине Херцег Нови, а компромисно рјешење владајућа коалиција је виђела у кандидату Демократске Црне Горе. На предлог 18 одборника који су то гласањем и потврдили изабран је на ту функцију Никола Самарџић.

Борис Сеферовић из ДФ-а, који је је био кандидат за ту функцију, како то предвиђа коалициони споразум казао је да је сам повулкао кандидатуру у циљу очувања коалиције и спречавања да град дође у руке ДПС-а.

-Имајући у виду чињеницу да у коалицији није постигнут договор о избору кандидата за мјесто предсједника Скупштине, а суочени са тим да уколико останемо без предсједника Скупштине долазимо у ситуацију да буде уведена принудна управа, чиме би град практично био предат ДПС-у, ја сам повукао своју кандидатуру и оставио мјеста да се у неком разумном року уреде односи у коалицији. Тиме смо и ја и ДФ Херцег Нови поднијели терет спашавања градске опозиционе власти. Знајући да је ово тренутак када смо уједињени у борби да заштитимо наше светиње и када смо на прагу ослобађања од диктатуре, цијенимо да било каква свађаоко кандидата за једну фотељу била злоупотребљена да се нанесе огромна штета свима нама.Зато смо прихватили да се донесе привремено рјешење, којим ће се обезбједити легално функционисање Скупштине у наредних пар мјесеци, током којих ћемо на политички одговоран начин уредити даље функционисање коалиције.

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com