Ekonomija

SAVJETOVANJE O PROIZVODNJI, PRERADI I PROMETU ULJARICA U HOTELU SUN RESORT

PZ Industrijsko bilje, u saradnji sa Tehnološkim fakultetom i Institutom za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, organizuje Savjetovanje o proizvodnji, preradi i prometu uljarica, jestivog ulja i ostalih prerađevina. Ovo je 59. Savjetovanje do sada, a 18. u Herceg Novom, i ove godine okuplja generalne direktore fabrika ulja i oko 80 učesnika iz Srbije i inostranstva.

U hotelu Sun Resort na Toploj, gdje se Savjetovanje održava do 22. juna, učesnike je pozdravila potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović. Činjenica da se Savjetovanje u našem gradu održava od 2000. godine, potvrđuje zadovoljstvo organizacijom i onim što Herceg Novi nudi brojnim učesnicima, kazala je Đurović.

-Posebno raduje činjenica da se radi o okupljanju međunarodnih stručnjaka koji se bave poljoprivredom i korišćenjem prirodnih resusa, ali posebno održivim razvojem i očuvanjem potencijala. Vjerujem da je ova tema od velikog značaja za cijeli naš region, gdje su poljoprivrednim proizvođačima neophodna stalna unapređenja tehnologija i nova znanja, radi suočavanja sa izazovima savremenice u kojoj živimo i radimo, poručila je Đurović i učesnicima poželjela uspješan rad, korisnu razmjenu znanja, ideja i iskustava, kao i konstruktivan dijalog koji će biti od značaja za budući rad. Piše u saopštenju PR službe.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com