DruštvoSavjet

SAVJET JRDS RT HERCEG NOVI: HITNO OTKLONITI PROPUSTE NA KOJE JE UKAZAO NEZAVISNI REVIZOR

Savjet JRDS RT Herceg Novi  usvojio je  Izvještaj o  finansijskoj reviziji  za 2015. godinu i na osnovu toga naložio direktorki ove medijske kuće da otkloni sve propuste na koje je ukazao nezavisni revizor.

U obrazloženju koje je potpisao predsjednik Savjeta Vuk Vuković, navedeno je da je Savjet na sjednici 22. aprila, za revizora izabrao „ERC System“ doo iz Herceg Novog. Prema njihovom nalazu, finansijski izvještaji, po svim materijalno značajnim pitanjima, ne prikazuju instinito i objektivno finansijski položaj javnog servisa na dan 31. decembra 2015. godine,  niti rezultate poslovanja za tu godinu. Osim direktorki javnog servisa dopis je upućen računovodstvenoj agenciji „Posrednik“, Agenciji za elektronske medije; Dragani Zečević Plavanski, koja je bila odgovorna za poslovanje u 2015. godini, a prije dva dana objavljen je i na sajtu Radio Herceg Novog.

Izvještaj Revizije za minulu godinu je jasan, kaže direktorka JRDS RTV Herceg Novi, Dubravka Perović. Kako se radi o dokumentu za prošlu godinu, kada nijesam bila na ovoj odgovornoj poziciji, niti dio kolektiva Radio Herceg Novog,  a od bivše v.d. direktorke Dragane Zečević Plavanski nijesam dobila ni jedan jedini podatak o poslovanju kuće, niti od Agencije koja vodi knjige, ovakav izvještaj me neprijatno iznenadio. Dalje korake, pa i to da li će se neko naći pred sudom, Perović nije komentarisala, ali je nagovjestila  da ovakav  izvještaj ka tome vodi.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com