Politika

SARADNJA OPŠTINA HERCEG NOVI, BUDVA I BAR U RJEŠAVANJU ZAJEDNIČKIH PROBLEMA

Predstavnici tri političke partije koje učestvuju u vlasti u Herceg Novom, Budvi i Baru:  Novske liste, Crnogorske i Biram Bar  sastali su se danas kako bi razmijenili iskustva u funkcionisanju lokalnih uprava ali i unaprijedili njihovu saradnju.

Sastanku su prisustvovali: potpredsjednik opštine Herceg Novi Miloš Konjević i dr Savo Marić iz Novske liste , prvi potpredsjednik opštine Budva Vladimir Bulatović, potpredsjednik opštine Bar, Radomir Novaković, Ljubiša Tadić, sekretar Biram Bar i predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević.

Domaćin sastanka  Radomir Novaković,  je istakao da sve tri opštine imaju veliki broj zajedničkih problema.

-Svi smo mi ovdje, prije svega, okrenuti problemima svojih gradova. Veliki broj problema su nam zajednički. Zato smo se i organizovali da vidimo kakva su iskustva iz ovih gradova i da vidimo kako Bar, ali i Budvu i Herceg Novi da povedemo naprijed -kazao je Novaković.

Za predsjednika Crnogorske, Vladimira Pavićevića suština politije je rješavanje problema običnih građana.

-Dijalog je dobar i uvijek je bolji od monologa. Suština politike je rješavanje problema običnih građana. Mi upravo i ovim sastankom pokušavamo da unesemo novi pristup rješavanju tih problema. Znam da su mnogi zainteresovani, pa ih obavještavamo da tema ovog sastanka nije bila nikakva politička koalicija već rješavanje problema-poručio je Pavićević.

Za Novsku listu, po riječima dr Sava marića, najbitniji su Herceg Novi i Boka.

-Probleme koji su godinama gomilani ne možemo riješiti sami. Zato smo i sjeli da razgovaramo oko toga kako iste probleme da rješavamo na najbolji mogući način- rekao je dr Marić.

Jedinstven je zaključak da je ovaj sastanak bio odličan početak jedne nove prakse kakva do sada nije viđena na crnogorskoj političkoj sceni.

Načelno je dogovoreno da  sledeći sastanak bude održan  u Herceg Novom 15. novembra.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com