Kultura

SARADNJA HERCEG FESTA I AMBASADE JAPANA – DA POSTANE TRADICIJA

Projekcijom komedije „Rimske terme“ japanskog reditelja Takeućo Hidekija biće završena dvodnevna revija japanskih ostvarenja koja je sinoć otvorena u maloj sali dvorane Park.

Početku revije prisustvovale su Jukina Tonda, drugi sekretar japanske ambasade u Beogradu, Anđelka Dabović asistent u ambasadi za kulturu i medije kao i dr Tamara Vujović, savjetnica predsjednika Opštine Herceg Novi.

Gošće i publiku pozdravila je direktorka Herceg festa Gordana Porobić Krcunović i istakla da ovim programom Herceg fest obnavlja saradnju sa japanskom ambasadom koja je realizovana tokom 2013. i 2014. godine. Tada su organizovane promocije, projekcije filmova i radionice – a to i revija filmova koja je u toku, potvrda su da sardnja na obostrano zadovoljstvo može biti nastavljena i proširena.

Razlog za saradnju Krcunović je našla i u sličnosti bušido samurajskog kodeksa i naših primjera čojstva i junaštva.

Zadovoljstvo zbog obnavljanja saradnje istakla je i Jukina Tonda – apostrofirajući želju da zemlju izlazećeg sunca predstave u najboljem svjetlu, a njene tradicije kroz savremena filmska tumačenja.

Sinoć su prikazana dva filma „Mame Šiba nemirno štene“ i „Samuraj iz kuhinje“ – koji su opravdali  očekivanja publike, a večeras od 20 i 30 slijedi i ostvarenje Rimske terme.  U ovom filmu, ozbiljni i prezauzeti drevni rimski arhitekt Lucije sa prijateljem odlazi u rimske terme da se opusti, ali slučajno otputuje kroz vrijeme i stiže u savremeno japansko kupatilo…

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com