Politika

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATSKE CRNE GORE

Da je cijeli sistem, koji je tridesetogodišnja vlast  uspostavila, dospio u posljednju fazu truljenja, u kojoj je očigledno da je svaka, pa čak i univerzalna vrijednost izokrenuta naopačke, najbolja potvrda je bizarno oglašavanje krivim, putem opomene, predsjednika Kluba poslanika i generalnog sekretara Demokrata Borisa Bogdanovića, zbog toga što je pokušao da u susret lokalnim izborima u Herceg Novom, 2017. godine, verbalno spriječi aktivistu DPS-a, Vladana Lekovića, da vrši djela protiv izbornih prava građana -navedeno je u saopštenju Demokrata.

-Sud za prekršaje u Budvi, tj. njegovo odjeljenje u Herceg Novom donijelo je Rješenje, kojim je poslaniku Bogdanoviću izreklo opomenu, zato što je, kako se navodi, počinio prekršaj tako što je, kako se kaže,  napao pomenutog Lekovića. Sud u obzir nije uzeo činjenicu da je dužnost svakog građanina, a naročito poslanika kao predstavnika njih 6.000, da uvijek i na svakom mjestu pokuša da spriječi lice koje zatekne u vršenju krivičnog djela. Očigledno da kroz zamagljenu i dirigovanu svijest zarobljenog sudstva nije mogao da dopre ni snimak koji je vidjela cijela crnogorska javnost, na kojem se jasno vidi da je Leković uhvaćen u protivpravnom djelovanju protiv izbornih prava građana, zbog kojeg je kasnije i osuđen.

Međutim, ono što je u januaru odjeknulo, ne kao iznenađenje, jer nas od ovog režima ništa više ne može iznenaditi, već kao potvrda dijagnoze koju smo ustanovili za ovaj bolesni sistem, jeste činjenica da je to i takvo lice – koje je kao policijski sluzbenik protivpravno uticalo na volju birača – čak napredovalo i postavljeno za načelnika Službe komunalne policije u Tivtu.

I šta danas imamo? Poslanika koji biva oglašen krivim za prekršaj, jer je pokušao da spriječi aktivistu DPS-a da se iživljava nad voljom birača Herceg Novog,  koji ne biva kažnjen zbog toga, već, naprotiv, nagradjen i unaprijeđen na vrlo važnu funkciju u svakoj lokalnoj zajednici.

Nakon što se upoznao sa sadržinom rješenja Suda za prekršaje, poslanik Bogdanović je kratko prokomentarisao da je to samo još jedna u nizu potvrda da je sistem zarobljen i da kompletnim sistemom rukovodi upravo predsjednik DPS-a, koji za prljave poslove angažuje upravo ovakve kao što je Leković. Bogdanović je dodao i da ova karikaturalna situacija predstavlja podstrek Demokratama da nastave sa realizacijom Plana vaninstitucionalnih aktivnosti, jer samo pokazuje da, čast rijetkim izuzecima, institucijama više nije vjerovati -poručuju u saopštanju iz Demokratske Crne Gore.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com