DruštvoPolitika

SAOPŠTENJE: SNP – EPK I KONCEPT RAZVOJA KULTURE GRADA BEZ POLITIČKOG I GRAĐANSKOG KONCENZUSA

Kandidatura Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture, sjednica SO, koncept razvoja kulture grada, tema su saopštenja OO SNPea koje objavljujemo u cjelosti.

-Prvi put u istoriji DPS bazira kampanju na stvarnim EU vrijednostima – i za pozornicu je odabrao Herceg Novi kao Evropsku prestonicu kulture. Da je sve šarena laža najbolje pokazuje to da nijesu mogli da obezbijede kvorum na poslednjoj sjednici Skupštine opštine gdje je trebalo da plasiraju svoje evropejstvo i navodno, kulturu. Pošto u toj priči od početka nema političkog i građanskog konsenzusa, Klub odbornika SNP neće učestvovati u toj šaradi. Programska opredjeljenja, koncept i razvoj kulture Herceg Novog je preozbiljna tema da bi se svela samo na formu zadovoljavanja aplikacije pred Evropskom komisijom.

U pripremi kandidature grada za titulu Evropske prestonice kulture učestvuje nekolicina anonimnih, koji troše enormni novac za putovanja, reprezentacije i konsultanstke usluge, bez podnošenja izvještaja o radu. Baš evropski. I kulturno. Kroz ovaj projekat, preovladavaju lični interesi pojedinaca, bliskih vlasti. Zato se opravdano postavlja pitanje – hoće li budžet Herceg Novog moći da izdrži milionske obaveze u situaciji kada nedostaje novca da se zakrpe rupe po gradu, kada nema vode, a rasvjeta čas radi, a čas ne radi. Herceg Novi je uvijek mogao da se pohvali da je grad koji svakog prima otvorenih ruku, sa velikim brojem kulturnih manifestacija, uz očuvanje tradicije. Zato zahtijevamo od vladajuće koalicije da istoriju, kulturu i tradiciju ovog grada i časnih Novljana ne iskorištavaju u partijske svrhe i lične ambicije. Herceg Novi je sposoban i spreman da se odupre degradaciji koju širi DPS u ovom gradu i cijeloj Crnoj Gori. To dokazuje i niz naših aktivnosti gdje ćemo ih ne samo zaustaviti u toj namjeri, već građanima dokazati da je ovo grad otvoren za sve koji od njega ne crpe kao pijavice,navedeno je u saopštenju SNPa.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com