EkonomijaIzdvojeno

SAOPŠTENJE SINDIKALNE ORGANIZACIJE INSTITUTA IGALO: ZAPOSLENI OČEKUJU OČUVANJE DJELATNOSTI USTANOVE

Povodom najavljene privatizacije Instituta „Dr Simo Milošević“  i priprema za raspisivanje petog po redu tendera iz Sindikata te ustanove poručuju da očekuju da se očuva djelatnost Instituta, pa time i postojeća radna mjesta. U saopštenju navode:

-Iz sredstava javnog informisanja smo saznali da je planom privatizacije za tekuću godinu obuhvaćena i privatizacija Instituta „Dr Simo Milošević“ Igalo kroz prodaju akcija uz realizaciju investicionog programa i/ili dokapitalizaciju. Takođe smo obaviješteni i da je član Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, Srđa Keković iz Unije slobodnih sindikata, izdvojio mišljenje u vezi sa predloženom privatizacijom Instituta. S obzirom na njegovu ulogu u Savjetu da se stara o interesima radnika, njegovo izdvojeno mišljenje nam ne uliva optimizam.

Ako tome dodamo da se planira peti po redu javni poziv, da su prethodna četiri pokušaja privatizacije proglašena neuspjelim, kao i da se ponuda na četvrtom tenderu odnosila i na izgradnju stanova za tržište (rušenje objekta I faze i izgradnja kondo hotela na njegovom mjestu uz izgradnju vila na prostoru Instituta), a imajući u vidu i sve polemike u javnosti vezano za prethodne pokušaje privatizacije, ostajemo za sada sudržani od komentara.

Ono što u ovom trenutku možemo reći, a što smo i više puta ponovili, je da zaposleni u Institutu Igalo očekuju da se očuva djelatnost Instituta, pa time i postojeća radna mjesta, kao i da se obezbijede primjerene zarade i bolji uslovi rada. Da li će se ta očekivanja ostvariti privatizacijom, dokapitalizacijom ili očuvanjem postojeće vlasničke strukture, ne odlučuju radnici ,  već je sva  odgovornost vlasnika i šire društvene zajednice, s obzirom na značaj i ulogu Instituta Igalo u Crnoj Gori- saopštili su iz SO Instituta Igalo.

1 komentar

  1. Zaposlene i nezaposlene interesuju samo radna mjesta i primjerene zarade,a da bi toga bilo ne može ništa ovako da ostane,velike promjene su neminovne,nešto mora da se žrtvuje za dobro svih.Pokušava se već dugo i predugo,što znači da nije lako,nema tu nikakve tajne,samo predrasude i nejedinstvo,nerazumjevanje politike,neuvažavanje onih koji imaju više ciljeve za opšte dobro.Pojedinci neka odustanu od bitke,sam niko nije dobio nikad.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com