Politika

SAOPŠTENJE PREDSJEDNIKA OO DPS: ZAŠTO SE GRADSKA VLAST POIGRAVA SA PRAZNIKOM MIMOZE?

Gostovanje karavana Mimoze u Jagodini pretvorilo se u političku agitovku bez presedana. Domaćin Dragan Marković Palma beskrupulozno je uzeo učešće u preidizbornoj kampanji u Crnoj Gori, tetošeći delegaciju Herceg Novog i obećavajući im podršku na predstojećim predsjedničkim izborima. Ako je to bila svrha dolaska karavana Mimoze u Jagodinu, onda su u ozbiljnom problemu i mimoza, i svi građani Herceg Novog. Dragan Marković Palma nije u problemu. Može mu se što hoće u njegovoj kući, pa i da bude nekulturan i nepristojan. Na Palmine instrukcije kako organizovati život, turizam i kulturu u Herceg Novom već smo navikli. Ali na servilno ponašanje novskih gradskih otaca, zaista se teško navići.

Praznik Mimoze ulazi u finale proizvoljnosti i nestručnosti koje će, sva je prilika, imati ne tako malu cijenu. Na čelu Koordinacionog odbora za pripremu Praznika mimoze umjesto Stevana Koprivice, koji je kao kadar DPS-a uspješno rukovodio Herceg Fest-om, nalazi se Ana Zambelić Pištalo. Koordinacioni odbor je utvrdio plan i program koji se, makar u početku, umnogome oslanjao na prethodni. Međutim, iz dana u dan, od uvtrđenog i dogovorenog plana odstupa se sve više.

Završni koncert Željka Joksimovića naprasno i proizvoljno zamijenjen je koncertom grupe Van Gog. U goste nam neće doći ni kultna beogradska “Skadarija”.  Dani Beograda odvijaće se bez boemske kafane “Tri šešira”. Vjerovatno će neki lokalni ugostitelj pokušati da fingira Skadarliju, a Pištalo da se pohvali novom uštedom u budžetu.

Ulične svečanosti biće bez performera čije su slike sada na plakatima po gradu i čiji su nastupi prošlih godina bili atrakcija na regionalnim televizijskim mrežama.

“Dani Italije”, predvidjeni programom, zamijenjeni su “Danima Grčke”. Dobrodošli su nam prijatelji iz Grčke. Naravno, biće nam dragi gosti i imaće šta da pokažu, ali činjenica je da su “uskočili” u posljednjem momentu. Da li je to odgovoran odnos nove lokalne vlasti?

Ovakvo bagatelisanje manifestacije koja traje 49 godina govori o suštinskoj nebrizi i neznavenosti odgovornih. Dodamo li svemu i organizacione upade TO Herceg Novi koja se ponaša kao “slon u staklarskoj radnji“, kao i njihovu kampanju koja je predmet viceva na društevim mrežama, moramo se zabrinuti ne samo za Praznik mimoze, nego i za kompletnu sliku našeg grada, i svega onoga što je poruka koju šaljemo svijetu oko nas. A od te poruke koju pošaljemo živi veliki broj naših sugrađana. Zato vas pozivam da se udružimo svi zajedno i pokušamo da spasimo što se spasti može. Dobar primjer daju doktorka Rajević i njen tim iz Instituta “Dr Simo MIlošević”. Ne treba da budemo podanici bilo kog grada ili gradske vlasti iz regiona, već dobri i srdačni domaćini spremni da ugoste sve koji dođu. Zato, pokušajmo svi zajedno da izvučemo ovogodišnju manifestaciju kako bi makar dio programa bio realizovan kako valja – piše u saopštenju OO DPS-a, koji potpisuje predsjednik  Slobodan Radović Krušo.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com