Politika

SAOPŠTENJE OO DPS: OD KAD JE TO PR VAŽNIJI OD ZDRAVLJA?

U redakciju Radio Herceg Novog stiglo je saopštenje OO DPS  povodom obraćanja, kako navode, “odbjeglog tajkuna Duška Kneževića u kome od Premijera Crne Gore traži da,  “zaustavi progon i maltretiranje zaposlenih u kompanijama Atlas grupe”.

U saopštenju je  između ostalog navedeno pitanje  od kada je PR postao važniji od zdravlja  “od zaposlenih u Opštoj bolnici Meljine koja treba da pruži zdravstvenu zaštitu bolesnima, starima, povrijeđenima…?

Već duži vremenski period Opšta bolnica Meljine nalazi se u veoma teškoj situaciji i na samoj je granici održivosti. Uzrok takvog stanja su finansijski problemi prouzrokovani ponašanjem upravo vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića, na što smo više puta ukazivali tokom prethodnih godina. Prije tri godine počelo je kašnjenje u isplatama plata, a doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje se ne uplaćuju.

Zbog toga što nijesu primali plate, Bolnicu Meljine napustio je jedan broj ljekara i medicinskog osoblja. Nedostatak osnovnih medicinskih sredstava, lijekova i kiseonika onemogućavaju da opšta Bolnica Meljine postigne ono zbog čega postoji. Sa kašnjenjem plata od pola godine dovedena je u pitanje ne samo egzistencija zaposlenih, već i pružanje zdravstvene sigurnosti građanima i turistima.

Država je iznalazila i iznalazi načine da pomogne isplatu plata zaposlenima. I pored toga, u Bolnicu Meljine i Kompleks Meljine uveden je stečaj. Poreski dug u Bolnici Meljine na dan uvođenja stečaja iznosio je gotovo 1,4 miliona eura, a u Kompleksu Meljine preko 90.000 eura.

U saopštenju  OO DPS se dalje navodi da razumiju da su ” poreski dugovi od 1,5 miliona sitniš za desetine miliona koje je Knežević iznio iz Crne Gore. Ali ne razumijemo tu karakternu crtu koja…. mu daje za pravo da traži način da isplati plate svojim novinarima, ne mareći o životima desetina hiljada građana.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com