Politika

SAOPŠTENJE OO DPS: KUMOVSKA DEMAGOGIJA NA VRHUNCU

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista uputili su saopštenje za javnost u kome se osvrću na nedavno održanu vanrednu sjednicu Skupštine opštine na kojoj se raspravljalo o aktuelnoj situaciji u Opštoj bolnici Meljine. U saopštenju navode:

-Na državnom nivou Demagozi i DF ne mogu se usaglasati ama baš ni oko čega. U Herceg Novom mogu zahvaljujući kumovskim vezama predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine. Ipak, i kumovima je trebalo tri mjeseca da konačno zakažu sjednicu Skupštine opštine. Shvativši koliko ništa nisu uradili, pokušali su da ad hock dopune dnevni red tačkama čija je osnovna svrha bila da građanima Herceg Novog odvuku pažnju sa brojnih problema koji se samo nagomilavaju.

Ne zaslužuje Bolnica Meljina da bude usputna tačka na brzinu skovanog dnevnog reda. Zato smo predložili posebnu sjednicu Skupštine samo sa tačkom posvećenoj Bolnici. Očekivali smo da će se raznorodna koalcija partija na vlasti, koje je okupila isključivo mržnja prema DPS-u, bolje pripremiti za sjednicu. Ponudili smo i konretne predloge da se radnicima Bolnice Meljine uputi podrška Opštine koja toliko brine o njima u iznosu od dvije mjesečne plate i umanje obaveze koja Bolnica duguje prema Opštini na ime poreza. Predlozi su odbijeni. Bez skupštinske većine usvojen je zaključak da “se predloži Vladi Crne Gore da pored finansiranja izvršenih usluga, preuzme i finansiranje zarada zaposlenih”.

Ovo bi bio jedinstven slučaj u svijetu da Opština rješava problem tako što zadužuje Vladu. Svjesni su Demagozi da je snaga ovog zaključka jednaka snazi zaključka neke mjesne zajednice da predloži Opštini Herceg Novom da preuzme finansiranje bilo čega od interesa za građane te mjesne zajednice. Toga su svjesni i građani Herceg Novog i cijela crnogorska javnost. Ono čega nijesu svjesne sve partije na vlasti su njihova predizborna obećanja. Svi odreda obećavali su “da će riješiti status Bolnice Meljine”. Zaboravili su samo da u svojim predizbornim panfletima napišu: riješićemo status Bolnice Meljine uz podršku Vlade Crne Gore. Ni tada, ni sada, nijesu imali ideju kako to da učine. Imali su samo isprazne riječi čiji se eho čuo na jučerašnjoj sjednici Skupštine.

Ipak, nešto se dogodilo juče. Partije na vlasti priznale su svoju nemoć i nesposobnost. Prazna obećanja došla su na naplatu. Ako su postale svjesne težine svojih obećanja, drago nam je da smo im pomogli u toj spoznaji. Ukoliko nijesu, građanima Herceg Novog ostaće da plate visoku cijenu predizobrnih obmana i haotičnog odnosa u koaliciji – saopštavaju iz OO DPS.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com