Politika

SAOPŠTENJE OO DPS: KAD PRELETAČEVIĆI BRINU O GRADU

Iz OO DPS navode da je Herceg Novi  od najčistijeg grada u Crnoj Gori, postao najprljaviji. Zapuštenost grada, kako kažu, vide i Novljani i turisti. Ulice su prljave, kontejneri prepunjeni, smeće svugdje uokolo. Osim što je sraman prizor za jedan turistički grad, potencijalni je izvor zaraze.

Za to vrijeme, kao na nekom poligonu za vježbu, koalicija na vlasti donosi „sudbonosne odluke“ i vrši „značajne kadrovske promjene“. Ređaju se na funkcijama rođaci, kumovi i naravno partijski poslušnici. Kada se istroše u Herceg Novom, tu su mladi kadrovi bez konflikta intertesa, da pokriju Tivat, Kotor i Herceg Novi, kao na primjer sadašnji direktor „Čistoće“ doo Herceg Novi – Vladimir Arsić.

I dok Herceg Novi gubi na ugledu i dostojanstvu, rezultat rada „stručnih“ i „depolitizovanih“ kadrova koji pripravnički staž odrađuju na direktorskim pozicijama možemo vidjeti na fotografijama u prilogu koje govore više od riječi.

 

Ne znamo da li su česte smjene uzrok očiglednih unutar koalicionih konflikata ili metod demonstracije sile pojedinih aktera lokalne vlasti.

Ali, znamo da prelijatanje sa funkcije na funkciju nevjerovatno liči na prelijetanje mnogih iz sadašnje vlasti iz partije u partiju. Kada nesposobnost postane očigledna, onda se kamufliraju prelaskom u drugu partiju. Na taj način postaju mladi, mudri i pošteni, ali ne stručni da upravljaju gradom i njegovim službama.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com