Politika

SAOPŠTENJE OO DPS: DA STE HTJELI DA RADITE IMALI STE CIJELU GODINU

Povodom termina održavanja sjednice SO, danas se saopštenjem oglasio OO DPS Herceg Novi.

DPS HN je više puta do sada javno izrazio svoje neslaganje predloženim terminom održavanja skupštine opštine. Kao građanskoj partiji, i partiji koja se zalaže za ljudska prava i slobode, neprihvatljivo nam je da se na današnji datum – Badnji dan za vjernike rimokatoličke vjeroispovjesti, a i sve hrišćane koji vrijeme računaju po Gregorijanskom kalendaru, zakaže održavanje sjednice Skupštine opštine kao najvećeg predstavničkog organa svih građana Herceg Novog.

Herceg Novi je oduvijek uvažavao vjerske i nacionalne različitosti. Na tom uvažavanju gajio se i razvijao suživot, međusobno poštovanje, iskren i prijatljski odnos iz koga su se izrodili brakovi, rodbinske i kumovske veze. Sazivanje sjednice na ovaj datum, po našem dubokom uvjerenju, ne ide u prilog vrijednostima stvaranim kroz vjekove.

O izuzetno važnim temama koje su predviđene za današnju sjednicu, kao što su PUP, rebalans Budžeta, Budžet za 2019. god, izmjene Statuta i Poslovnika, TO, Strategija za mlade, porez na nepokretnosti, odbornici DPS HN i te kako imaju šta da kažu. Ali, danas ne! Ne iz poštovanja prema svima koji obilježavaju veliki hrišćanski praznik. A bilo je mnogo vremena i prilika da se sjednica zakaže u drugom terminu. Podsjećamo hercegnovsku javnost da je u ovo tek četvrta redovna sjednica skupštine u godini na izmaku. Da su partije na vlasti odgovorno radile, i da su se odgovorno odnosile prema građanima Herceg Novog, imale su dovoljno vremena da zakažu sjednicu ranije i održe više sjednica na kojima bi se svi zajedno bavili ovako važmim temama. Ali, odlučili su da to bude baš danas. Odlučili su iz samo njima znanih razloga da baš danas zakažu sjednicu skupštine ne mareći za istoriju, kulturu, vjeru, toleranciju, jednakost. Tako se ne vodi ovaj grad. Zato odbornici DPS HN neće učestvovati u radu današnje sjednice.

Još jednom svim vjernicima koji proslavljaju Badnji dan i Božić želimo dobro zdravlje, mir, sreću i prosperitet, saopštili su iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com