Politika

SAOPŠTENJE: OO DEMOKRATE HERCEG NOVOG – ČESTE POSJETE PETRA IVANOVIĆA NISU POSVEĆENOST RJEŠAVANJU PROBLEMA NEGO PREDIZBORNA KAMPANJA

 

Saopštenje za javnost uputili su danas našoj redakciji iz OO Demokrate Herceg Novog.

– Poslednjih dana imamo priliku da vidimo učestale posjete koordinatora DPS-a za Herceg Novi i potpredsjednika Vlade, Petra Ivanovića našoj opštini. Ne bi to bilo čudno s obzirom na to da je predizborna kampanja u toku, da gospodin Ivanović nije pomješao stvari pa se ne zna da li dolazi kao kordinator DPS-a ili potpredsjednik Vlade. Prije će biti da je ovo drugo, jer je nedavnu press konfenrenciju organizovao kao potpredsjednik Vlade u prostorijama OO DPS-a, što je zloupotreba državne funkcije u partijske svrhe.

Sve nas ovo ne čudi jer znamo da gospodin Ivanović pokušava da svojim posjetama prikaže građanima kako je on posvećen rješavanju problema i pridobijanju podrške građana na predstojećim parlamentarnim izborima, znajući kako je njegova partija došla na vlast u Herceg Novom. Od njihovog dolaska na vlast, Herceg Novi je dotakao dno. Podsjetićemo da smo istovremeno imali dva predsjednika Opštine, prekobrojno zapošljavanje, haotično stanje oko izgradnje kanalizacionog kolektora, nespremnu turističku sezonu, čitav niz manifestacija koje su ugasili, sumnjivu milionsku nabavku led rasvjete, pokušaj gašenja bolnice Meljine, stečaj u brodogradilištu, davanje u zakup ostrva Mamula, pokušaj prodaje Instituta  sumnjivom partneru. Interesantno je i to da oko bolnice Meljine imamo jednu priču od gospodina Ivanovića, a drugu od Atlas grupe.

Pored potpredsjednika Ivanovića imali smo i posjetu još jednog potpredsjednika/ce  Vlade, koja je usled političke korupcije došla na to mjesto,da obiđe rukovodstvo Opštine Herceg Novi, čiji su mentori, takođe prevarom došli do vlasti.

Ono što Demokrate zabrinjava je i situacija oko OŠ Milan Vuković, gdje već dva mjeseca postoji igranka na relaciji Opština –  Ministarstvo prosvjete. Neshvatljivo je da se tokom ljetnjeg raspusta ništa nije preduzimalo,  već se čekao kraj avgusta kako bi se angažovao sudski vještak da konstatuje kako je uz manje intervencije škola bezbijedna. DPS je godinama obećavao i školu u Igalu, ali je djeca nisu dobila. Sada im predlažemo da iz privatizacije Instituta izdvoje dječije odjeljenje i tu naprave školu i  pokažu stvarnu namjeru da nešto urade za naš grad. Međutim, njihovi planovi,  se ponajmanje tiču djece, škola i vrtića. Plan je da nakon izbora rasprodaju  ono što je preostalo, i ostave bez posla još nekoliko hiljada ljudi. Na svu sreću građana Novog to im neće poći za rukom, jer su Novljani odavno prepoznali njihove namjere i uskratili im podršku, navedeno je u saopštenju OO Demokrate Herceg Novog.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com