Politika

SAOPŠTENJE OO DEMOKRATA:DPS ZAMJENOM TEZA OBMANJUJE GRAĐANE

Na današnje saopštenje OO DPS reagovali su iz OO Demokrate Herceg Novi:

Koliko je DPS iskreni zagovarač socijalnog aspekta života građana, najbolje govore podaci o povećanju cijena goriva, povećanje PDV-a, i ostalih dažbina, kojima  je DPS vlast ,, častila” kućni budžet svakog građanina, kako Novog, tako i Crne Gore, pa Novski DPS nismo vidjeli da reaguje po ovim životnim pitanjima.

Koliko ste dušebrižni u službi zaštite standarda i zdravlja građanina, govori čuvena računica MONSTATA, da je za dnevnu potrošačku korpu dovoljno 2,06 eura po osobi ili ocjena šefa vaše partije da je gorivo u Crnoj Gori luksuz, što najbolje oslikava vašu bahatost.

Nama spočitavati populizam i nedomaćinsko upravljanje je, poslije naprijed navedenog, najveća zamjena teza ikad izrečena u politici.

Zbog građana Novog imamo potrebu reagovati na ove paušalne i politikanstke insinuacije partije za sopstveni interes u službi svog gospodara, kojem je gorivo u 21-om vijeku luksuz za sve građane, izuzev njega i njegovu braću, sestre, kumove i prijatelje.

Gospodo iz DPS-a, podsjećamo vas da je u toku glavna turistička sezona i da u ovom momentu u našem i vašem gradu boravi oko 25% turista više nego prethodne godine. Turistička sezona podrazumjeva i nedelju, pa se detaljnom analizom ukazala potreba za naplatom parkinga i nedeljom tokom glavna dva mjeseca turističke sezone, prvenstveno zbog regulisanja saobraćaja i uspostavljanja reda.

Parking servis, kao opštinsko preduzeće, je servis svih građana Herceg Novog, kao i turista, i potrebno je obezbijediti dostupnost svima da imaju mjesto za parkiranje.

Dovoljno je da pogledate primjere drugih opština iz Crne Gore i regiona, u kojima se vrši naplata parkinga po znatno višim cijenama, nego što su kod nas, i tokom svih 24h tokom čitavog dana u sezoni – navode Demokrate.

Podsjećaju da je lokalna vlast odgovorna prema svojim građanima, pa je tokom zimske sezone: ukinuli naplatu parkinga od Novosadskog do Novljanke, na Autobuskoj stanici, Ribarskom do  hotela Palmon bay, dijelu ulice  Orjenskog bataljona. Takođe, od 16 h građani su, u zimskoj sezoni,  bili oslobođeni plaćanja od Parka Sv Leopolda do Vile Margot, što je centralna saobraćajnica grada.

-Naročito smo ponosni na podatak da i pored obilježenih mjesta za parkiranje OSI, osobe sa invaliditetom  mogu da se parkiraju na svim parking mjestima, uz naljepnicu, iskaznicu da se radi o vozilu koje koristi OSI.

Sve ovo govori u prilog tome da je lokalnoj vlasti u Herceg Novom  kvalitet zivota građana i turista na prvom mjestu, a ne politikanstvo što je vama svojstveno poslednjih 30 godina, koliko zamjenom teza obmanjujete sve građane, dok mi na ovaj način pokazujemo odgovoran odnos prema građanima, na način da ovo, kao i sva ostala preduzeća u Herceg Novom, budu  pravi servis građana-saopštavaju iz OO Demokrate Herceg Novi.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com