Politika

SAOPŠTENJE-NOVSKA LISTA

 

Grupa građana Novska lista danas je uputila saopštenje za javnost u kome navode da je petnaestogodišnji boravak cirkusa Medrano u našem gradu okončan, a da je već nešto duže od jedne godine prisutan novi zabavni program zvani- Mapet KruŠou.

U Novskoj listi smatraju da je Herceg Novi raspisao potpunu rasprodaju, ne samo imovine već i tradicije, običaja pa i ljudi.  Navode da se tradicija vodenih sportova seli u Nikšić, što je poražavajuća činjenica za tolike vaterpolo velikane grada. Brodogradilište je pod stečajem, a institut Igalo pred stečajem, a stečaj se, kako tvrde, pokazao kao vrlo uspješan projekat DPS kadra.

-Kruna svega, izbor novog direktora  Doma zdravlja, starog, dobro nam poznatog grobara novske privrede.  Opravdani kritičari lošeg rada prethodne vlasti, danas traže opravdanja za sopstvene kapitalne promašaje i prepuštanje grada podgoričkim klanovima. Umjesto Free Kick Mastera dobili smo Het-Trik majstore, jer im je za sve potrebno tri puta. Predsjednik Skupštine tri puta saziva jednu istu sjednicu, a Nataša Aćimović će izgleda tri puta biti birana za predsjednicu Opštine-navode iz Novske liste.

U saopštenju ističu da odbornici DPS-a, koji su na sva usta kritikovali 215 zaposlenih u Opštini, danas traže opravdanje za isto toliko stalno zaposlenih, i još četrdeset novih lica.

-U avgustu prošle godine, na odborničko pitanje Novske Liste upućeno predsjedniku Skupštine, dobili smo odgovor da je zaposleno svega dvoje ljudi u opštini, a da je sve ostalo sezonska radna snaga. U Herceg Novom je sezona produžena samo u zgradi Opštine, obzirom da su svi dotični sezonski radnici i dan danas na svojim radnim mjestima i primaju platu od poreskih obveznika za svoj (ne)rad. I dok realni privredni giganti poput Banje i Brodogradilišta odlaze u ruke (ne)poznatih biznismena, opštinsko rukovodstvo će se stazom Formule 1 ili podvodnim tunelom, vozati u 160.000 eura vrijednim novim Škodama, pod tri miliona vrijednom led rasvjetom, cijelo vrijeme mažući nam oči projektima dizanja kapaciteta, seminarima i radionicama.  Na neznanje, kriminal i korupciju je crnogorsko društvo nažalost naučilo, a po svojim leđima dobili su najviše Herceg Novi i cijela Boka. Ali smjelost kojom se sve ovo bahaćenje i pljačka pravdaju kao investicije, privatizacije, napredak, ipak je nevjerovatna. Ta smjelost vrijeđa, peče, bode oči i mora se  kazniti, ako ne ranije a ono na prvim sledećim izborima. Nadamo se da neće doći prekasno –poručuju iz Grupe građana Novska lista.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com