Politika

SAOPŠTENJE – NOVSKA LISTA: POSLJEDNJA ODBRANA INSTITUTA – QUO VADIS BANJA !

Povodom  odluke Vlade  da počnu pripreme i sprovođenje javnog tendera za Institut  “Dr Simo Milošević”, reagovali su iz Novske liste.

-Na žalost navikli smo da država kroji sudbinu našeg grada i lokalnih pitanja bez da se konsultuje sa nama. Tu činjenicu potvrđuje i najnovija odluka Vlade Crne Gore o raspisivanju ponovnog tendera za prodaju Instituta Dr. Simo Milošević.

Stoga želimo da kažemo da ćemo, sigurni smo opet, vidjeti koordinisanu akciju dobro ukomponovanog orkestra koji svira po instrukcijama jednog jedinog dirigenta, a sve to kako se ispostavilo u svim dosadašnjim privatizacijama ide na ruku pojedincima, a ne građanima Herceg Novog.

Insitut ne damo tako lako kako oni misle. Imamo konkreatn predlog, a to je jedino moguće zdravo rješenje, da Opština Herceg Novi otkupi dionice i postane većinski vlasnik Instituta, jer ideja Opštine je adekvatan razvoj grada i zdravstvenog turizma, po čemu je prepoznat Institut i van granica Crne Gore. Ideja Opštine je da kvalitet koji su Novljani generacijama i decenijama sticali ostane u Novome. Ideja Opštine je da na račun našeg rada i našeg proizvoda, benefit vide i osjete građani Herceg Novog, a ne tajkuni iz sjenke i takozvani investitori i da pod okriljem kvazi valorizacije ne dozvolimo ponavljanje sudbine poput HTP Boke, Brodogradilišta, Vojne Bolnice Meljine, Prvoborca, Južnog Jadrana, Vinoprometa  i drugih giganata nekadašnje hercegnovske privrede.

Zato obavještavamo Vladu Crne Gore i nadležne institucije za privatizaciju da će Opština Herceg Novi biti takmac u kupovini našeg Instituta, i da s obzirom na sve nabrojene dosadašnje propale privatizacije, očekujemo i ovdje da će se uraditi sve da pomenuti ukomponovani orkestar odsvira svoju numeru koja nas isključuje, a isključuje i interes građana Herceg Novog.

Pošto su nama građani i interes grada na prvom mjestu, obavještavamo vas, a imajući u obzir činjenicu da je ovo posljednji bastion koji brani zdravu hercegnovsku privredu, mi ćemo se i boriti i svim zakonski raspoloživim silama- navedeno je u saopštenju Novske liste.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com