DruštvoPolitika

SAOPŠTENJE: NOVSKA LISTA – NOVI SA MILION PROBLEMA

Park nezavisnosti prvi je zvanični pokazatelj da je Herceg Novi kapitulirao od strane lokalne koalicije DPS-Izbor, naveli su u današnjem saopštenju iz Novske liste, ističući da lokalni mediji skreću pažnju javnosti na naziv parka koji je već pravno legalizovan od strane nadležnog sekretarijata, ali moralno  nije.  U saopštenju  poručuju da sve novske parkove prozovu parkovi ”Zavisnosti”  jer je građanima sve oduzeto.

-Uzeli ste i Prevlaku i Mamulu i Lušticu i Institut Igalo, pola Savine, sa Kumborom ne znamo na čemu smo, sve plaže, Mješovito, Brodogradilište, PKB, Prvoborac, Boku, sve, baš sve!  Sve ste nam uzeli, djetinjstvo, mladost, sva moguća prava na život dostojan čovjeka. Vi od dželata pravite žrtvu i obratno! Svi koji ne misle kao Vi su za Vas lovine! Ali svjedoci smo da po Crnoj Gori stasavaju mladi lavovi i u Boga se nadamo da neće nikada biti zavisni kao Vi.

I dok je park trenutno glavna tema, mi bi Vam skrenuli pažnju da se svakodnevno na zvaničnom sajtu Opštine Herceg Novi mogu vidjeti javni oglasi na neodređeno koji su, kako saznajemo, rezervisani za ljude sa strane, potpuno nepoznate, za ljude koji nisu iz Novog.

Je li to u Novom nema nezaposlenih?

Je li to u Novom nema sposobnih za odgovornije funkcije?

To su pitanja na koje nam DPS neće dati odgovor ali možda Izbor hoće, jer i oni  kumuju i dovode ljude sa strane. Podgorizacija Novoga u kadrovskom smislu, a budvanizacija u prostornom smislu nastavlja se direktno pod uticajem trenutne većine novskog parlamenta.  U istom sazivu većine od 18 odbornika  teško da ćete nabrojati tri Bokelja, pa se nemojte čuditi što Vas prepoznatljivi novljanski dijalekt više ne dočekuje u Opštini i opštinskim preduzećima.

Mi iz Novske liste nećemo nijemo posmatrati nemile događaje, jer smo svjedoci istog scenarija koji se već 15-25 godina dešava kako u našem  gradu tako i u državi. Opet je medijima jako važno da je grad „zatrpan“, da sudeći po statističkim procentima imamo već preko milion gostiju, a istina je da je upravo budućnost Herceg Novog zatrpana a da imamo milion problema. U susret parlamentarnim izborima na jesen, uredno ćemo obavijestiti novog ministra unutrašnjih poslova da ako  nađe vremena da navrati do staroga Novoga pa da prozborimo koju – navedeno je između ostalog u saopštenju  Novske liste, koje je potpisao predsjednik kluba odbornika Miloš Konjević.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com