IzdvojenoPolitika

SAOPŠTENJE: DR SAVO MARIĆ – NE DAMO TE JADRANE !

Povodom nedavno održane skupštine PVK Jadran, saopštenjem  se danas oglasio dr Savo Marić. Saopštenje prenosimo u cijelosti.
Poštovani Novljani,
Obavještavam Vas da je onomad, tačnije u ponedjeljak 29.10.2018 godine u 18.00h, preminuo vitalni starac PVK Jadran. Pod okriljem iste te noći na svijet je došlo novorođenče sa istim imenom. Starina Jadran, iako je imao 92 godine, bio je vitalan, situiran i nahranjen ljubavlju od svih nas Novljana i omiljen gdje god da se pojavi. Njegov nasljednik, koji to nije postao prirodnim putem, roditelja i rodbine nema, samo staraoce.
Nakon ovog malo ironičnog uvoda, obavještavamo javnost Novoga da PVK Jadran od sada više nije gradski klub, klub svih nas, već je isključivo privatni klub u vlasništo 30-oro ljudi, koji su po aktuelnom Zakonu o sportu, kao osnivači, ujedno i vlasnici kluba. S obzirom da sam lično ja podnio inicijativu ispred Novske Liste, 07. marta 2018 godine a vezano za tadašnje nesuglasice rukovodstva Opštine Herceg Novi i PVK Jadran koje su se manifestovale na veoma ružnim konferencijama za štampu, mislim da je moja moralna obaveza da kažem sve što se desilo u tom periodu. Moja želja i želja Novske Liste je bila da smirimo situaciju, a ujedno i pomognemo Jadranu da bude jači nego što je bio. U više navrata na sastancima smo im predlagali konkretne stvari, ne mala sredstva, ali smo nailazili na opstrukciju pojedinaca.U tom periodu ja sam bio pridruženi član Upravnog odbora i komunikacija čelnih ljudi Jadrana sa mnom od tog trenutka se svodila vezano samo za uplatu sredstava iz SO Herceg Novi prema PVK Jadran. Krajem proljeća smo na jednom od sastanaka dogovorili da će se skupština PVK Jadran, održati početkom septembra i da ćemo je zajednički pripremiti. Na žalost do toga nije došlo, iako smo od početka i sumnjali da će tako i biti. U prilog tome ide i dopis Sekretara za sport gospodina Klasića napisan ministru i resornom ministarstvu sa svim našim sumnjama i nedoumicama. Ispada da smo bili vidoviti, ali s obzirom na dosadašnje funkcionisanje PVK Jadran, nije nam bilo teško da prepoznamo situaciju. Za pomenutu skupštinu koja se održala 29.10. u 18.00 h, niti ja niti bilo ko iz Opštine Herceg Novi nije dobio pisanu pozivnicu ni dopis što dovodi do zaključka da se pomenuta skupština održala u zatvorenom krugu ljudi. Preteča ovog današnjeg privatnog Jadrana je Jadran iz doba vladavine gradonačelnika Dejana Mandića i načelnika Radovana Božovića koji su bili u potpunom konfliktu ineteresa pošto su obavljali funkciju od javnog interesa a privatno postali suvlasnici našeg Jadrana. Pošto smo mi 2014 godine pozvali Specijalno državno tužilaštvo da posjeti Opštinu Herceg Novi i utvrdi šta se radi u pojedinim resorima, pozivamo ih i ovom prilikom da utvrde da li je ovo u Jadranu urađeno na legalan ili nelegalan način. Takođe pozivamo i ministra Janovića da reaguje prilikom preregistracije PVK Jadran i utvrdi ove nepravilnosti na koje ukazujemo. Pitanje moje i pitanje, vjerujem, svih Novljana je: Kako je moguće da klub koji je osnovan 1926 godine, koji je oduvijek bio prepoznat kao simbol grada i svih Novljana, ima osnivače u 2018 godini? Najveći razlog mojeg obraćanja jesu oni narodni heroji koji napraviše ovaj Jadran nama blizak kao i živi Pura Uljarević i svi iz njegove generacije 58/59 na čelu sa Božidarom Stanišićem Cikotom.Na kraju, poštovani Novljani, samo Vam želim reći da učestvujem u žalosti, navedeno je u saopštenju Novske liste koje je potpisao dr Savo Marić. 

 

3 0 komentara

  1. ako je istinito žalosno,sigurno su vlasnici zaslužni za napredak jadrana,ali novac je državni ,odnosno opštinski u većini ,a ima i donatorstva,privatno preduzeće zato uspješno posluje
    ubuduće ako zakon dozvoli,prodavaće i preprodavati ce se i jadran,kao i sve ostalo
    penzioneri uozbiljite se……

  2. A sta gosp. Maricu,ako krene nizbrdo kao sto vam sve i ide u opstini,pa Jadran krene sa lošim rezultatima,itd.Znajući kakvi su vam kadrovi u opštini svima je jasno šta će se desiti,nažalost vi upravljate opštinom. Nije ovo samo priča o Jadranu,ovo su najteži treuntci za grad i građane.Dali ste 400000 crkvi i popovima,nadam se da cete jedan dan odgovarati za ovo bančenje .Iz grada iz dana u dan odlazi sve više Novljana,razmišljanja mladih su samo da bježe odavde.Ni svoj posao niste radili kako treba

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com