Politika

SAOPŠTENJE: MLADI DPS HERCEG NOVI OBRADOVALI ŠTIĆENIKE DOMA “MLADOST”U BIJELOJ

Mladi DPS Herceg Novi posjetili su danas Diječji dom “Mladost” u Bijeloj, susreli se djecom koja borave u Domu, upoznali se sa njihovim potrebama, načinom na koji se školuju i planovima za budućnost. Tom prilikom predstavnici Savjeta mladih DPS Herceg Novi donirali su skromne poklone štićenicima Doma.

Nakon obilaska svih jedinica u kojima djeca borave i druženja sa njima, članovi Savjeta mladih DPS razgovarali su sa direktorom Doma Vladom Delićem. Fokus razgovora bio je prije svega na tome šta mladi DPS Herceg Novog mogu konkretno da urade kako bi se dao doprinos povećavanju šansi za nastavak školovanja nakon što štićenici Doma steknu punoljetstvo. Takođe, mladi DPS Herceg Novog iskazali su interes da pomognu u širenju misije ove ustanove putem društvenih mreža kako bi se obezbijedila dodatna sredstva i poboljšali uslovi boravka u Domu.

“Nema riječi koje mogle da zamijene osmjehe na licima djece sa kojima smo razgovarali danas. Nadam se da smo im uljepšali dan, makar onoliko koliko i su i oni nama” kazao je Zoran Lučić predsjednik Savjeta mladih DPS. Zajednički je konstatovano da je najveći doprinos današnje akcije u izdvojenom vremenu za druženje sa djecom, i skromnoj pažnji koja je im je posvećena. Dogovoreno je i novo druženje, piše u saopštenju Savjeta mladih DPS Herceg Novi.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com