Društvo

SAOPŠTENJE MILENE IVANOVIĆ: OMOGUĆITI ZAKUPCIMA PRIVREMENIH OBJEKATA RAD JOŠ OVE SEZONE

Povodom najavljenog uklanjanja objekata u zoni morskog dobra koji nisu u Planu objekata privremenog karaktera od 2019. do 2023. zakupac lokacije u Igalu Milena Ivanović, uputila je saopštenje za javnost.

-U Opštini Herceg Novi određen broj lokacija koje spadaju u nadležnost JP Morsko dobro nisu ucrtane u Plan objekata privremenog karaktera 2019-2023 godine. Obraćali smo se svim relevantnim nadležnim organima kao i direktoru Morskog dobra g-dinu Jelušiću i  ministru MORT-a g-dinu Raduloviću, sa predlogom i molbom da nam se omogući rad u objektima ove turističke sezone, uz obavezu da ćemo iste ukloniti do oktobra mjeseca.  Odgovor nismo dobili!

Obraćali smo se za pomoć i nadležnim organima lokalne samouprave, gdje smo dobili podršku i saglasnost predsjednika Opštine g- dina Katića, potpredsjednika Opštine g-dina Konjevića kao i nadležnih službi .

Nama Novljanima, kao i Budvanima i Ulcinjanima,  je potrebno vrijeme da nađemo rješenja da bi postupili po odluci MORT-a, a nikako ne podržavamo selektivan pristup ovom problemu.

Zato još jednom apelujemo da se svima omogući rad još ove turističke sezone, zaustavi rušenje i uklanjanje privremenih objekata i tako pokaže dobra volja i poštovanje nas kao preduzetnika i građana Crne Gore –navedeno je u saopštenju Milene Ivanović, koja zakupac lokacije u Igalu .

Iz naše redakcije upućena su pitanja nadležnima u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom među kojima su „Koliko je objekata na području naše opštine predviđeno za uklanjanje, na kojim lokacijama i da li će da razmotre zahtjeve zakupaca da im omoguće rad još ove sezone?“ . Odgovore čekamo.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com