DruštvoIzdvojeno

SAOPŠTENJE MENADŽMENTA OPŠTE BOLNICE MELJINE

Odlukom Privrednog suda Crne Gore 20.05. 2019. godine je ukinuta blokada računa Bolnice Meljine.

– Sud je uvažio naše obrazloženje da blokadom računa Bolnica Meljine nije u mogućnosti da nabavlja osnovna sredstva za rad, te samim tim ne može da pruža usluge građanima Herceg Novog, što dovodi do ozbiljnog ugrožavanja zdravstvenog i socijalnog stanja građana.

Fond zdravstva je isplatio sva potraživanja bolnice po osnovi fakturisanih usluga Fondu, te je od danas  Bolnica u mogućnosti da nabavi potrebna sredstva ( kiseonik, reagense za laboratoriske analize, sanitetski materijal, hranu, gorivo …)  Time je ponovo u mogućnosti da pruži građanima Herceg Novog sve usluge po ugovoru sa Fondom  zdravstva CG.

Ovim mjerama je Bolnica je u mogućnosti da nesmetano funkcioniše,ali u nastavku očekujemo mjere Vlade Crne Gore koje bi dovele do konačnog riješenja statusa bolnice i dovele je u punu funkciju da pruža kvalitetnu  zdravstvenu uslugu građanima Herceg Novog i brojnim turistima u našem gradu .

Takođe, očekujemo da Opština Herceg Novi, osim deklarativne podrške, uloži stvarne napore i u skladu sa svojim nadležnostima omogući opstanak bolnice u ovom gradu, navedeno je u saopštenju menadžmenta OB Meljine.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com