Društvo

SAOPŠTENJE: HUMANITARNA ORGANIZACIJA „SRBI ZA SRBE“

Povodom 15 godina od kobnog 17. marta 2004. godine i pogroma srpskog i nealbanskog stanovništva sa Kosova i Metohije i povodom 20 godina od 24. marta 1999. godine i početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” organizovaće u preko 20 gradova širom svijeta humanitarne projekcije filma „Vi idite, ja neću“,reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića. Zasnovan je na knjizi „LJetopis Novog Kosovskog Raspeća“ mitropolita Amfilohija i otkriva neispričanu istinu o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda, njegovog vjerskog i kulturnog nasleđa kroz cijelu istoriju, a posebno 1998. i 1999. godine, sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića iz Bjelog Polja kod Peći.

Film se prikazuje sa blagoslovom Mitropolita, a produkcija Aleksandrija Film je isti ustupila besplatno za ovu humanitarnu akciju. Sva prikupljena sredstva biće iskorištena za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji u sklopu Vaskršnje akcije Humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

„Bioskop iz bloka” je jedan od humanitarnih događaja koje organizuje Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, a ogleda se u održavanju projekcija filmova gdje se kroz prodaju karata i pojedinačne donacije prikupljaju sredstva za pomoć socijalno-ugroženim porodicama koje Organizacija pomaže u sklopu svojih redovnih djelatnosti.

Humanirani događaji „iz bloka” su počeli, sad već planetarno popularnim, turnirom u šutiranju trojki „Trojka iz bloka” i ubrzo su prerasli u prepoznatljivi brend Organizacije, pa su pored Trojki počeli da se organizuju događaji kao što je „Pikado iz bloka”, „Rukomet iz bloka”, „Žurka iz bloka” i mnogi drugi koji nose ovo prepoznatljivo ime, a koje ih odmah vezuje za Humanitarnu organizaciju “Srbi za Srbe” i njenu misiju.

Projekcija filma u Herceg Novom je u Dvorani Park, ponedjeljak, 25.mart, sa početkom u 20 časova. Ulaz slobodan.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com