DruštvoPolitika

SAOPŠTENJE: DEMOKRATE – ODGOVOR NA ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE DPS-A- VAŠE VRIJEME JE PROŠLO

Na zajedničko saopštenje tri odbora DPSa (Kotor, Herceg Novi i Budva) reguju Demokrate i navode da se poslanicima  DPSa  ne obraćaju  očekujući da bilo šta urade, već da bi ostalo zapisano ko su ljudi koji se spremaju da po šefovom nalogu ugase sopstvene gradove.

-Građani su vas u ove tri opštine spriječili da dalje štetočinite, pa ste naumili da to sad radite preko Vlade i Parlamenta, jer u Budvi, Kotoru i Herceg Novom to nikada više nećete moći. Toliko su vaše namjere zle da ste danas ostali bez podrške koalicionih partnera u državnom parlamentu. Gotovo je, većinu više nemate ni u državnom parlamentu, vaše vrijeme je prošlo, samo vam to još očigledno niko nije javio. Poslanici opozicije bojkotuju parlament zbog svih zloupotreba koje ste sprovodili do 16. oktobra i na dan izbora i što se tiče Demokrata od toga nema odustajanja sve do ponovljenih izbora i ispunjavanja dobro poznatih uslova. Posljednji ste na svijetu koji bilo kome imaju pravo da drže moralne lekcije, posebno kada znamo kako su vaši odbornici  pobjegli sa zasijedanja skupštine u Kotoru uz izgovor o kršenju procedure i poslovnika, a u suštini bježeći od sramote branjenja predloga Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.  Od ostataka jedne dokazane organizovane kriminalne grupe i dvije još uvijek pravosnažno neosuđene i ne očekujemo da razumiju demokratske principe okupljanja građana i otvorenosti lokalnih samouprava da zajedniki utvrde stavove i razmijene argumente. Vaš manir da se direktiva dobija iz centrale, a mišljenje iz šefovog uma nam je dobro poznat. Srećom po sve, to je za Boku i Budvu ružna prošlost.

Po svemu poprilično jadno saopštenje tri primorska DPS odbora donijelo je kao u izreci “da nije svako zlo za zlo” i neke pozitivne pomake. Nakon junačkog povlačenja iz kotorskog parlamenta, imali smo i jedan svijetli moment kada je odbornica DPS izjavila da mimo odluke svojih kolega ona ne podržava ovaj antikotorski i antidemokratski Predlog zakona. Tri DPS odbora udružiše se po principu demokratskih  koalicija u Budvi, H. Novom i Kotoru, najavljujući da će i oni krenuti možda u tom pravcu, potvrđujući opravdanost naših inicijativa. Eto i nešto dobro u svemu lošem.. Radujemo se, da su se tri do nogu poražene političke skupine DPS-a udružile u djelovanju. Sada možete zajedno da obiđete Cetinje, Mojkovac i Petnjicu, da pojasnite kolegama kakav je osjećaj gubitak vlasti i kako što prije da se priviknu na opoziciju. Nakon toga, vaš putujući karavan usmjerite prema 11 opština i Podgorici, a usput posjetite i Vujanovića. Svima će im značiti ta lekcija. Na kraju,  održite predavanje o opozicionom ponašanju šefu, crnoj kutiji režima koja izigrava premijera, ministrima i svim poslanicima. Budvani neka svakom ponaosob održe predavanje o ponašanju pred pravosudnim organima i uslovima u zatvoru, navedeno je u saopštenju Demokrata.

Nema Komentara

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com